Energietalenten voor de klas

De studenten van Energietalenten staan klaar om een leerzame gastles te geven over de energietransitie! Wij bieden leuke en interactieve gastlessen aan om scholieren enthousiast te maken over de duurzame toekomst die voor ons ligt! De aankomende generaties zullen het meest te maken krijgen met de huidige klimaatverandering en de gevolgen daarvan: dit brengt uitdagingen, maar gelukkig ook veel kansen met zich mee! Tijdens een gastles bespreken de studenten van Energietalenten samen met de scholieren wat mogelijke gevolgen zijn van het in stand houden van het huidige energiesysteem en welke mogelijkheden de energietransitie biedt. Wat dacht je van al die nieuwe zonnepanelen, windmolens op zee, biomassa en waterstof? Hoe werken deze technologieën eigenlijk, welke effecten hebben deze op het klimaat en hoe worden deze geïntegreerd in onze maatschappij?

Modules

Energietalenten heeft verschillende modules ontwikkeld die meerdere kanten van de energietransitie belichten. Zo hebben wij onder meer modules met als thema; potentie van duurzame energie, zonne-energie, windenergie, bio-energie, duurzame gebouwen, de waterstofeconomieen de weg naar 2050. Een typische module bestaat vaak uit een interactieve presentatie en kan worden aangevuld met een praktische casus of spel. Tijdens de gastles worden leerlingen op een uitdagende manier gemotiveerd om na te denken over de huidige stand van zaken en de toekomst van de energiesector.

Klik hier voor meer info over de verschillende modules

Doet u mee?

Wij helpen graag mee om na te denken over welke modules bij uw klas passen! Wij kunnen de modules aanpassen op verschillende niveaus, jaarlagen en vakgebieden. Daarnaast kunnen we met de modules een focus leggen op een gewenst of specifiek thema. Wij vragen niets voor deze gastlessen; wij doen het simpelweg  omdat wij gepassioneerd zijn om de wereld wat groener te maken! Bent u nieuwsgierig wat wij voor uw school kunnen betekenen? Stuur ons een mailtje op ambassadeurschap@energietalenten.nl!

Gastles op locatie niet mogelijk?

Het kan zijn dat het voor ons niet altijd mogelijk is een gastles te geven op uw school. Toch willen wij graag onze kennis over de energietransitie beschikbaar maken voor iedereen. Een aantal van onze modules is daarom online beschikbaar: u kunt ze hieronder downloaden. De modules zijn in de vorm van powerpoint presentaties zodat u deze zelf kunt geven. In de beschrijving van elke slide staat beschreven wat het doel is van de slide, welke inhoud erbij wordt verteld en hoeveel tijd er voor de slide genomen moet worden. Mocht u vinden dat iets niet helemaal verwoord is zoals zou moeten, dan staat u vanzelfsprekend vrij om wijzigingen aan te brengen in het lesmateriaal. Het wordt gewaardeerd als deze feedback ook met ons gedeeld zou kunnen worden!

Voor elk onderwerp hebben we een korte en een lange versie, respectievelijk 50 en 100 minuten. De modules van 50 minuten zijn geschikt voor een enkel lesuur, die van 100 minuten voor een blokuur. Sommige modules bevatten een Kahoot-quiz. Wij hebben deze in onze database staan en kunnen de quiz met u delen als u een account heeft bij Kahoot. Wilt u hier gebruik van maken? Mail dan uw Kahoot gebruikersnaam en de naam van de module die u gaat gebruiken naar  ambassadeurschap@energietalenten.nlVoor overige vragen of tips en tricks kunt u ook bij dit e-mailadres terecht. Het enige wat wij verzoeken, is om aan ons te laten weten aan hoeveel leerlingen de module is gegeven en wat ze ervan vonden. Wij wensen u veel plezier en succes met het geven van de module!

Vind hier de 50 en 100 minuten versies van onze gastlesmodules!

Energietalenten op bezoek bij het Christelijk Lyceum Delft (2023)

Energietalenten op bezoek bij het Hageveld college in Heemstede (2023)

Energietalenten op bezoek bij het Melanchton Schiebroek in Rotterdam (2023)