Engineering & Policy Analysis – TU Delft (2020/2021)

Lieke

Hoi! Mijn naam is Lieke en dit jaar ben ik begonnen aan de master Engineering & Policy Analysis aan de TU Delft. Deze master heb ik gekozen omdat ik na mijn bachelor Scheikundige Technologie aan de TU Eindhoven toe was aan een studie die een brug slaat tussen technologische innovatie en maatschappelijk beleid. Iets dat naar mijn idee hard nodig is om grote vraagstukken, zoals de energietransitie, aan te pakken!

Op de middelbare school kwam bij mij het besef dat íedereen er belang bij heeft om onze planeet leefbaar te houden en ik vroeg me af waarom de energietransitie dan toch nog zo langzaam ging. Inmiddels begrijp ik dat het niet zo simpel is om alle betrokken partijen op hetzelfde spoor te krijgen en daarom heb ik veel zin om me samen met de andere Energietalenten in te zetten om de transitie aan te jagen.

Het afgelopen halfjaar heb ik bij afvalverwerker Renewi gewerkt en daar de complexiteit van recycling ervaren. Omdat grondstoffen voor groene energietechnologie helaas ook niet onuitputtelijk zijn, is de recycling hiervan een thema waar ik me graag in wil specialiseren om een toekomstige afvalberg van windmolens, zonnepanelen en batterijen te voorkomen. Op naar een schone en groene toekomst!