Technische Natuurkunde – TU Eindhoven (2022/2023)

Alexis

Gedurende mijn jeugd in Zuidoost-Azië was ik altijd omgeven door de natuur. Dus zowel de schoonheid als de kwetsbaarheid van de natuur was voor mij al vroeg duidelijk.

Vastbesloten om een steentje bij te kunnen dragen aan een duurzamere toekomst, heb ik mijn plekje gevonden in Eindhoven, waar ik mijn bachelor Scheikundige Technologie heb afgerond. Gedurende mijn studie, heb ik ook als extra uitdaging mezelf aangesloten bij het energietransitie team RENEWCO2, waarbij wij een electrolyser ontwikkelen dat in staat is om koolstofdioxide om te zetten in mierenzuur, wat bijvoorbeeld een waterstof drager zou kunnen zijn. Binnen dit studententeam heb ik vanuit de praktijk bedrijven in de energiesector kunnen spreken, wat mij nog meer redenen gaf om mij in mijn carrière te richten op de energietransitie.

Ik ben van mening dat duurzame technologieën alleen economisch aantrekkelijker kunnen worden door middel van interdisciplinaire samenwerking tussen experts. Daarom kijk ik er heel erg naar uit om naast mijn master in Technische Natuurkunde, als onderdeel van de 8e lichting Energietalenten, met nog meer gelijk gestemden samen te kunnen werken aan een duurzamere toekomst.