Alumni

De alumni van de Community for Energy Top Talents hebben allen een energiegerelateerde masteropleiding aan de TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Twente, Rijksuniversiteit Groningen, of Universiteit Utrecht gevolgd. Zij zijn nog steeds betrokken bij CETT binnen het alumninetwerk. 

Hieronder vindt u de alumni van de eerste en tweede lichting CETT’ers (2015/2016 en 2016/2017).

Lichting 2 (2016/2017)

Natalia Aleksandrova

Sustainable Energy Technology (lichting 2016/2017)

Ik ben opgegroeid in Yoshkar-Ola, een stad in Europees-Rusland. Op mijn 16e verhuisde ik naar Moskou om BSc Werktuigbouwkunde te doen, gericht op gasturbine ontwerp. Tijdens mijn bacheloropleiding werd ik geïnteresseerd in duurzame energie, en in 2015 ben ik begonnen met de master Sustainable Energy Technology in Delft. In de energietransitie zie ik economische concurrentie tussen duurzame energie en conventionele fossiele brandstoffen als de grootste uitdaging. Ik ben geïnteresseerd in veranderingen die ons economisch en sociaal systeem moet ondernemen om die transitie sneller te maken. Natuurlijk is er hier ook veel werk voor de wetenschap, en daar wil ik bijdragen aan goedkoper offshore windenergie technologie, een belangrijke energiebron voor de Noordzeelanden. In mijn vrije tijd geniet ik van lezen, fietsen en dansen.

Jesse Bloemhof

Systems Engineering, Policy Analysis & Management (lichting 2016/2017)

Ik ben opgegroeid in Gouda, waar ik tijdens mijn basisschooltijd al een fascinatie had voor het onderwerp ‘Energie’, zo schreef ik toen ik tien was al een essay over een zogenaamde ‘CO2 stofzuiger’ die ik had bedacht. In mijn verdere studie heb ik me bezig gehouden met verschillende aspecten van de energiesector, zo schreef ik mijn PWS over the ‘biobased economy’, specialiseerde ik me in mijn studie Technische Bestuurskunde op het gebied ‘Energie & Industrie’, deed ik verschillende energiegerelateerde projecten voor mijn Honours Programme en volgde ik de elektrotechniek minor ‘Sustainable Energy Technologies’. Daarbij heb ik ook nog een half jaar stage gelopen bij EBN, waar ik onderzoek heb gedaan naar System Integration of Offshore Energy. Tijdens mijn huidige studie SEPAM bekijk ik de energiesector vanuit verschillende actoren en verschillende technische dimensies, zo leer ik veel over de energiemarkt en de invloed van duurzame energie hierop. Door een brede kennis te hebben over de energiesector wil ik de grootste uitdaging in de energietransitie aanpakken, namelijk dat we teveel praten en te weinig doen. Ik wil zelf een rol gaan spelen in de energietransitie door echt in beweging te komen en concrete dingen te gaan doen. In mijn dagelijkse leven houd ik erg van sporten, zoals fitness, tennis en voetbal.

Lotta van Leeuwen

Sustainable Energy Technology | Biotechnology (Wageningen) (lichting 2016/2017)

Ik ben geboren en opgegroeid in het franse dorp Saint-Emilion, bij Bordeaux in de buurt. Na mijn eindexamen had ik zin om mijn Nederlandse roots te gaan ontdekken en ging ik in Wageningen Bodem Water Atmosfeer studeren. Nu combineer ik de masters Biotechnology aan de WUR en Sustainable Energy Technology aan de TU Delft. De duurzame ontwikkeling van de energiesector zal veel uitdagingen met zich mee brengen, en daar wil ik me graag in mijn carrière mee bezig houden. Ik vind het bijvoorbeeld heel interessant hoe we straks van een centrale naar een decentrale energieproductie zullen omschakelen met behulp van slimme energienetten, of welke rol biomassa gaat spelen als duurzame brand- of grondstof. Verder ben ik vaak op de atletiekbaan te vinden, en bak ik graag taarten.

Jasper Meijering

Engineering & Policy Analysis (lichting 2016/2017)

De als gevolg van klimaatverandering noodzakelijke energietransitie vormt naar mijn mening een van de grootste uitdagingen waar mijn generatie mee dient om te gaan.  Als student Engineering and Policy Analysis aan de TU Delft ben ik zeer gemotiveerd om bij te dragen aan oplossingen voor deze uitdaging. Naast de TU Delft ben ik verbonden aan Masdar Institute, een universiteit in Abu Dhabi. Het lidmaatschap van Masdar’s YFEL programma biedt mij de mogelijkheid om internationale congressen bij te wonen, zoals de COP22 klimaatconferentie van de VN in Marrakech.  Dit leert mij een hoop over hoe in de praktijk internationale besluitvorming wordt beïnvloedt en onder andere welke rol cultuurverschillen hierin spelen.  In mijn studie richt ik me op het maken en gebruiken van simulatiemodellen om tot beter beleid te komen voor grote internationale uitdaging, zoals de energietransitie, besmettelijke ziekten of water management. Om een bijdrage te kunnen leveren is het naar mijn idee niet alleen belangrijk ‘de juiste’ modellen te maken maar ook om te weten welke rol simulatiestudies spelen in besluit- en strategievormingsprocessen. Daarom ben ik erg blij dat het CETT programma van de Topsector Energie en het YFEL programma van Masdar Institute mij, naast mijn studie, de mogelijkheid bieden tot persoonlijke ontwikkeling en een kennismaking met respectievelijk de Nederlandse Energiesector en het internationale besluitvormingsproces.

Bruno Bekhuis

Innovation Sciences & Sustainable Energy Technology (lichting 2016/2017)

Als geboren Nijmegenaar ben ik in 2012 verhuisd naar Eindhoven om daar Sustainable Innovation te gaan studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na het afronden van deze bachelor ben ik in 2015 begonnen met het volgen van een combinatie van twee masters: het Dual Degree programma van Innovation Sciences en Sustainable Energy Technology. Het volgen van deze twee programma’s weerspiegelt mijn ambitie voor de toekomst: bijdragen aan een duurzame samenleving door het ontwikkelen en implementeren van innovatieve oplossingen op het gebied van energie. Hiervoor is samenwerking noodzakelijk tussen verschillende disciplines voor het ontwikkelen van kennis die praktisch toepasbaar is. Naast mijn studie ben ik actief binnen het studententeam Team FAST, waar wij ’s werelds eerste bus op de duurzame solar fuel Mierenzuur ontwikkelen. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten en trek er dan ook vaak hardlopend of fietsend op uit en tijdens vakanties in het buitenland ga ik graag wandelen. Naast actief zijn in de natuur houd ik ook van cultuur zoals het kijken van films en het luisteren naar muziek.  

Janne van Gisbergen

Chemical Engineering (lichting 2016/2017)

Mijn naam is Janne van Gisbergen. Ik ben opgegroeid in Bergen op Zoom, maar woon inmiddels al een paar jaar in Eindhoven waar ik net ben begonnen aan de master Chemical Engineering. Tijdens mijn bachelor heb ik onder andere meegewerkt aan een project om anti-fouling coatings te ontwikkelen, waarmee het brandstofverbruik van schepen enorm gereduceerd kan worden. Bij mijn studie kom ik veel (chemische) processen tegen die veel energie kosten en ik denk dat hier nog veel in verbeterd kan worden. Zo kan niet alleen het proces efficiënter en dus energie-zuiniger worden gemaakt, maar kunnen er ook nieuwe en schonere bronnen van energie worden ontwikkeld om deze processen uit te voeren. Hieraan zou ik graag mijn steentje bijdragen! Mijn hobby’s zijn volleyballen, hardlopen, zingen en piano spelen. Verder hou ik van reizen en leuke dingen doen met vrienden.

Jesper Juffermans

Innovation Sciences (lichting 2016/2017)

Momenteel studeer ik in Eindhoven, waar ik mij specialiseer in innovaties rond duurzame energie. Oorspronkelijk ben ik helaas geen Brabander maar kom ik uit Arnhem, tot mijn genoegen mocht ik verhuizen naar Eindhoven om daar te gaan studeren. Naast mijn studie ben ik ook actief bij het studententeam Team FAST, wat een duurzame vloeibare energie drager ontwikkelt (Mierenzuur) die gebruikt kan worden om o.a. bussen en vrachtwagen aan te drijven. De grootste uitdaging die ik voor de energietransitie zie is het matchen van vraag en aanbod. We zullen iets moeten gaan verzinnen om onze energie in op te slaan zodat we ook op momenten dat er geen zon of wind is toch ons lampje blijft branden. Met het studententeam werken wij aan een mogelijke oplossing, maar dit zal waarschijnlijk niet in zijn eentje het probleem oplossen. Ik verplaats mij graag op de meest duurzame en gezondste manier, namelijk op de racefiets en daarnaast houd ik erg van lekker eten om mijn energielevel weer op peil te krijgen.

Bas Verkaik

Sustainable Innovation (lichting 2016/2017)

Ik ben geboren in Den Haag (waar ik overigens nog nooit een nacht heb doorgebracht) en na de eerste vier jaar van mijn leven in Delft doorgebracht te hebben, zochten mijn ouders de Brabantse gezelligheid in Boxtel op. Na mijn middelbare schooltijd hier wist ik niet zo goed wat ik wilde. De keuze viel uiteindelijk op Sustainable Innovation in Eindhoven door mijn brede interesse, waarin ik techniek en maatschappij aan elkaar kon koppelen. Deze koppeling maak ik de laatste twee jaar ook sterk in het project STORM: met een zelfgebouwde elektrische motor de wereld rond in 80 dagen om de potentie van duurzaam vervoer aan te tonen. Op het moment van schrijven ben ik op dag 65 van die toer (in Missouri, USA) en naast het feit dat dit de ervaring van mijn leven is, heb ik er ook ontzettend veel van geleerd! Ik heb veel praktijkervaring opgedaan en met een hoop bedrijven gesproken. Hierin heb ik gemerkt dat je ontzettend veel kan bereiken door groot te denken en hier ook naar te handelen. Dingen uitproberen, brutaal zijn en af en toe keihard onderuitgaan zorgen voor een hoop wijsheid. De komende jaren wil ik meer kennis opdoen vanuit verschillende invalshoeken in de energietransitie om inzicht te krijgen in de kansen die hier liggen. Naast mijn studie voetbal ik graag (zowel veld als zaal), hou ik van reisjes maken en ben ik altijd wel te porren voor een avondje gezelligheid.

Frank Westhoek

Sustainable Energy Technology (lichting 2016/2017)

Op zesjarige leeftijd wist ik het zeker: ik wilde brandweerman worden. Enige jaren later wilde ik dolgraag advocaat worden. Wellicht zag ik dat als een middel om mijn rechtvaardigheidsgevoel te combineren met mijn Gooise accent (geboren en getogen in Hilversum). Vanaf de tweede helft van de middelbare school weet ik echter dat ik ‘iets’ met duurzame energie wil doen. Er bestond geen bacheloropleiding, dus daarom ben ik op het brede University College Utrecht gaan studeren, waar ik theoretische natuur- en scheikunde kon combineren met geschiedenis en sociale geografie. Mijn scriptie aldaar betrof een onderzoek naar het verbeteren van een atomaire microscoop. Ik volg nu de masteropleiding Sustainable Energy Technology aan de TU Eindhoven. Een uitdagende en motiverende stap voor mij; ik maak daarmee de overstap naar een technische universiteit. Ook forens ik nu dagelijks met de trein (heel duurzaam) van mijn woonplaats Utrecht naar Eindhoven. Tussen mijn bachelor en master, heb ik deelgenomen aan de Nationale DenkTank 2015 over onderwijs en vervolgens stage gelopen bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: ontwikkelingen in het onderwijs en politiek volg ik ook met plezier. Verder lees ik graag en heb ik recent een oude racefiets opgeknapt om meer van de omgeving van Utrecht te gaan zien.

Tim Buzink

Chemical & Process Engineering (lichting 2016/2017)

Ik ben opgegroeid in Bennebroek, een klein plaatsje in Noord-Holland in de buurt van Haarlem, maar studeer momenteel in Enschede. Ik heb eerst de bachelor Scheikundige Technologie gedaan en doe nu de master Chemical & Process Engineering. Tijdens mijn studie kom ik voornamelijk nieuwe processen voor het opwekken van energie of de productie van duurzame brandstoffen tegen zoals Blue Energy (waarvan Wetsus nu een pilot plant op de afsluitdijk heeft), waterstof productie, ethanol productie, etc. Hierbij leer ik dat er eigenlijk al best wel veel mogelijk is op het gebied van duurzame energiebronnen, maar dat er eigenlijk nog vrij weinig echt gebruikt worden. Dit komt voornamelijk doordat het economisch nog niet gunstig is om deze energiebronnen op grote schaal te gaan gebruiken. Ik denk dat de grootste uitdaging in de energietransitie wordt, dat we aan de ene kant wel willen overschakelen naar duurzame energiebronnen, maar aan de andere kant ook alles zo goedkoop mogelijk willen hebben. Ik hoop met mijn studie de productieprocessen van duurzame energiebronnen te verbeteren en ze daarmee economisch voordeliger te maken. Naast mijn studie en CETT doe ik aan basketbal, wielrennen en zit ik bij een studentenvereniging.

Alyssa van Duijne

Chemical & Process Engineering (lichting 2016/2017)

Ik ben geboren en opgegroeid in Vianen vlakbij Utrecht. Momenteel studeer ik Chemical & Process Engineering aan de Universiteit Twente in Enschede. Mijn interesse in de energy sector ligt voornamelijk bij het efficiënter maken van bestaande systemen. Wanneer de fossiele brandstoffen niet meer voorradig zijn zullen we over moeten stappen naar een andere energy bron. Om deze transitie succes vol te kunnen afronden en niet meer afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen zullen we naar mijn mening niet alleen nieuwe technieken moeten uitvinden maar ook zuiniger om moeten gaan met de energie. Het creëren van fossiele brandstoffen is een jarenlang proces dat zich afspeelt onder de grond bij een hoge temperatuur en druk, hierdoor zijn fossiele brandstoffen zo waardevol. Dit maakt het een grote uitdaging om het te vervangen met hernieuwbare energy. Naast mijn studie sport ik heel graag en vind ik het leuk om te knutselen en koekjes/taarten te bakken met mijn vriendinnen.  

Quinten Rensen

Mechanical Engineering (lichting 2016/2017)

Ik kom uit Heeten, een klein maar heel gezellig dorp tussen Deventer en Zwolle, vanwaar ik doordeweeks op en neer reis naar Enschede. In Enschede heb ik in 2016 mijn bachelor Werktuigbouwkunde afgerond en ben daarna verder gegaan met de master Mechanical Engineering. Hierbinnen heb ik gekozen voor de specialisatie Thermal & Fluid Engineering. Het toepassen van nieuwe techniek/wetenschap om energie op te wekken hebben mijn interesse en ik probeer dan ook verschillende innovatieve technische hoogstandjes te volgen. Voorbeelden hiervan zijn energie uit golven of de blue energy centrale op de Afsluitdijk. De grootste bottleneck in de energietransitie is naar mijn mening “de wil” van de samenleving om over te stappen op duurzame energie. Mijn bijdrage om hier wat aan te veranderen is het ontwikkelen van nieuwe techniek in de energiewereld die de overstap kan versnellen. Naast mijn studie mag ik graag voetballen, ben ik druk met de bouw van onze jaarlijkse carnavalswagen en ga ik graag op stap met vrienden en/of vriendin.

Rianne Swiersema

Mechanical Engineering (lichting 2016/2017)

Ik ben opgegroeid in Delfzijl waar ik tot mijn achttiende heb gewoond. Daarna ben ik begonnen met de bachelor Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente. Mijn bachelor was een brede toegepaste technische opleiding, in mijn master Mechanical Engineering wil ik me wat meer specialiseren in één gebied. In mijn minor heb ik vakken gekozen in de richting van duurzame energie en innovatie. Deze richting bleef ik erg interessant vinden dus daarom heb ik voor mijn master de specialisatie Thermische Werktuigbouwkunde gekozen. Op deze manier wil ik veel fundamentele kennis opdoen over energieopwekking en warmteoverdracht. Deze kennis wil ik later gebruiken om nieuwe technieken te ontwikkelen die noodzakelijk zijn voor de energietransitie. Naast technologische innovatie is integratie en bewustzijn van belang. Met deze fundamentele technische basis hoop ik me ook op een breed vlak bezig te kunnen houden met de energietransitie. Naast mijn studie ben ik actief in het studentenleven. Ik doe verschillende commissies en organiseer een studiereis. Verder ben ik erg sportief, speel saxofoon, hou van koken en lees graag.

Nick Bijlsma

Sustainable Development – Utrecht (lichting 2016/2017)

Ik ben opgegroeid in het verre Friesland, maar woon sinds 2013 in Eindhoven. Momenteel doe ik de master Sustainable Development in Utrecht, waar ik de richting Earth System Governance heb gekozen. Hierbij richt ik mij vooral op het beleid van duurzame ontwikkeling en de energietransitie, onderwerpen die mij zeer interesseren. Ik ben namelijk van mening dat goed beleid één van de belangrijkste factoren is om de energietransitie te versnellen. De overheid speelt hierbij een grote rol en daarom is het erg belangrijk dat het beleid op de lange termijn gericht is. De grootste uitdaging hierbij is om de neuzen van alle stakeholders in dezelfde richting te krijgen. In 2016 heb ik meegedaan aan de Energy Innovation Talks waarin wij als team hebben gepresenteerd op de Werkconferentie Topsector Energie. Dat was een fantastische ervaring! Naast mijn studie schaak ik op nationaal topniveau en speel ik graag (zaal)voetbal.

Maria Derks

Energy Science – Utrecht (lichting 2016/2017)

Ik ben geboren en getogen Amsterdammer, maar voor mijn studie naar Utrecht verhuisd. Na het afronden van mijn bacheloropleiding Natuurwetenschap & Innovatiemanagement ben ik in september 2016 begonnen aan de master Energy Science. Dit is een interdisciplinaire master die zich richt op de technische, economische en institutionele uitdagingen die voor ons liggen in de transitie naar een duurzaam energiesysteem. Ik ben geïnteresseerd in hoe alle huidige en toekomstige innovatieve toepassingen uiteindelijk samen moeten komen tot een geheel, op elkaar aansluitend en goed functionerend energienetwerk. Dit zie ik ook als de grootste uitdaging in de energietransitie. Daarnaast vind ik het interessant dat nieuwe bottom-up technieken voor energieopwekking mogelijkheden bieden voor minder ontwikkelde landen of afgelegen gebieden. Naast mijn studie werk ik als student-assistent en ben ik vaak op het basketbalveld te vinden.

Bart Holthuizen

Energy Science (lichting 2016/2017)

Ik ben opgegroeid onder de rook van Nijmegen. In Utrecht heb ik mijn bachelor Natuurwetenschappen en Innovatiemanagement gedaan, wat ik een tijdje gecombineerd heb met Filosofie. Nu volg ik de master Energy Science waarin systeemdenken centraal staat en alle actoren in het energiesysteem aan bod komen. Naast mijn studie werk ik sinds anderhalf jaar als junior adviseur bij een energiebesparingsadvies bureau. Ook heb ik tijdens mijn bachelor een start-up gehad met studievrienden. Het doel was om een radicaal nieuw energieneutraal vervoermiddel op de markt te brengen. Ondanks dat dit  niet gelukt is, heb ik hier veel van geleerd en heb ik gemerkt dat ik blij word van de theorie koppelen aan concrete acties in de praktijk. De grootste uitdaging in de transitie naar een duurzamer energiesysteem zit, denk ik, in het samenspel tussen vraag, aanbod en opslag, zodra het aanbod meer gaat fluctueren door duurzame opwekking. Ik ben erg benieuwd hoe we deze transitie vorm gaan geven en ik wil hierin een versnellende rol spelen. Verder sport ik graag (rugby) en hou ik van reizen.

Wouter Kersten

Sustainable Development – Utrecht (lichting 2016/2017)

Nadat ik opgegroeid ben in Elsloo, Limburg, heb ik aan de TU Eindhoven de bachelor Sustainable Innovation gevolgd. Hierna, ben ik op mijn 20ste begonnen aan de master Sustainable Development aan de Universiteit Utrecht. Van jongs af aan heb ik een voorliefde voor techniek en na mijn reis naar Peru heb ik een grote interesse ontwikkeld voor duurzaamheid. Een ontzettend belangrijke, maar ook leuke combinatie als je het mij vraagt. In Eindhoven heb ik het systeemdenken leren kennen en tevens veel inzicht gekregen in duurzame technieken. Ondanks de kracht van innovatie denk ik dat er minstens net zo veel winst te behalen is met het op elkaar afstemmen van beleid, techniek en maatschappij. De energiesector speelt een cruciale rol binnen onze maatschappij en kan daarom een boegbeeld vormen. Hoe brengen we het energiebeleid op één lijn met de idealen van bedrijven en de maatschappij? Naast het denken over deze interessante vraagstukken, hou ik me ook graag bezig met vrienden en trap ik graag een balletje.

Tom Terlouw

Energy Science (lichting 2016/2017)

Ik ben opgegroeid in Soest en woon nu in Utrecht. Op de middelbare school maakte ik mij zorgen over klimaatveranderingen. Omdat zorgen maken geen zin heeft, wil ik mij inzetten om klimaat- en milieuproblemen op te lossen en de energietransitie te versnellen. Dat lukt op dit moment alleen nog in mijn directe omgeving door mensen te enthousiasmeren. Mijn bachelor Natuurwetenschap & Innovatiemanagement en de master Energy Science, aan de Universiteit Utrecht, sluiten perfect aan op mijn ambities. Onderwerpen die mij intrigeren zijn de opkomende circulaire economie en energie-infrastructuren zoals Smart Grids. Een uitdaging in de energietransitie is het internationaal beleid en de afstemming daarvan. Ook de weerstand tegen nieuwe energie-initiatieven en de gewenste cultuuromslag zijn grote uitdagingen. Mijn ambitie is dan ook om een belangrijke schakel te zijn waardoor energie-initiatieven en innovaties sneller worden geïmplementeerd. Naast mijn studie vind ik het leuk om verre racefietstochten te maken, heb ik een voetbalpassie en drink ik graag een speciaalbiertje met vrienden.


Lichting 1 (2015/2016)


Devin Diran

Systems Engineering, Policy Analysis and Management & Transport, Infrastructure and Logistics (lichting 2015/2016)

Ik ben geboren en opgegroeid in Paramaribo, Suriname. Op mijn 17e stak ik de Oceaan over,  om mij in Delft te vestigen voor de studie. Aan de TU Delft ben ik in 2015 gestart met een double-degree master programma, waarbij ik Systems Engineering, Policy Analysis and Management (SEPAM) combineer met Transport, Infrastructure and Logistics (TIL). Binnen dit programma specialiseer ik mezelf in energie systemen, waarbij ik vooral interesse heb in bio-energie, elektriciteit opslag zoals power-to-gas, windenergie en zonne-energie.  Als een echte systeem-denker met dank aan de bekende Delftse systems-approach, zal ik werken aan het energiesysteem van de toekomst. Hierbij is het niet de vraag als het no wind of zon of getijde energie wordt, maar wel hoe wij al die duurzame energie kunnen integreren in één energie-systeem. Voor TIL ga ik verder met het werken aan de duurzame transport van de toekomst. Naast het studeren houd ik me graag bezig met sport, muziek, familie en vrienden. Ik heb een grote passie voor judo en een even grote liefde voor voetbal, basketbal en formule 1. Helaas is die liefde niet wederzijds en blijft het dus bij hobby’s…

Sustainable Process & Energy Technologies (lichting 2015/2016)

Michelle Poorte

Sustainable Process & Energy Technologies (lichting 2015/2016)

Ik ben opgegroeid in de mooie heuvels van de Marche in Italië. Na mijn middelbare school heb ik ervoor gekozen om de techniek in te duiken en ben ik naar Delft verhuisd. Daar doe ik nu de master Mechanical Engineering met als specialisatie Sustainable Process and Energy Technologies. In de energietransitie zou ik graag de schakel zijn tussen alle verschillende onderdelen die noodzakelijk zijn om de overstap te maken naar een duurzamere energievoorziening. Het beleid, de techniek en de mensen moeten allemaal op de juiste manier gekoppeld worden om de transitie mogelijk te maken. Hierin zie ik een mooie uitdaging.

Lennart Verheij

Flight Performance & Propulsion (lichting 2015/2016)

Alhoewel ik ben geboren in de Randstad, heb ik mijn jaren op de middelbare school doorgebracht in het altijd gezellige Brabant. Wat betreft mijn master noemen ze mij wel eens een vreemde eend in de bijt. Met als enige een achtergrond in Aerospace Engineering in Delft zou je denken dat ik niet zo duurzaam bezig ben. Toch heb ik een grote affiniteit met energie omdat ik specialiseer in de nieuwe generatie van vliegtuigmotoren en verbrandingsprocessen. De innovaties op dit gebied zijn juist heel goed toe te passen op de grote turbines in centrales. Ik vind het fascinerend hoe aerodynamica, mechanica, materialen en controle systemen hand in hand gaan om een motor te laten draaien. Mijn passie is om bij te dragen aan het verduurzamen van de grote industriële motoren door alternatieve brandstoffen of configuraties. Natuurlijk doe ik ook andere dingen naast studeren. Ik hockey, maak muziek en vind het leuk om een van de tientallen cafés in Delft te bezoeken.

Jeroen Bleker

Sustainable Innovation (lichting 2015/2016)

Ik ben geboren en opgegroeid in Stadskanaal in de provincie Groningen. Ik studeer momenteel de master Sustainable Innovation aan TU Eindhoven, na daar de bachelor Sustainable Innovation te hebben afgerond. De maatschappelijke slag t.o.v. nieuwe technologieën is voor mij erg interessant. Hoe creëer je draagvlak voor een technologie die een aantal nadelen met zich meebrengt. Door te snappen hoe een oplossing mechanisch/elektrisch in elkaar zit, maar ook het perspectief van gebruikers / betrokkenen in te nemen, kan de energietransitie naar mijn idee behoorlijk versneld worden. Een goed voorbeeld vind ik het windmolenpark Windpark De Drentse Monden (achter het huis van mijn ouders). Actiegroepen hebben hier implementatie lang tegen gewerkt, wat naar mijn idee voorkomen had kunnen worden door het vroegtijdig actief betrekken van belanghebbenden in het ontwerpproces. Buiten de studie ben ik actief bij STORM Eindhoven: met ’s werelds eerste elektrische tourmotorfiets de wereld rond. Een studentenproject met bizarre omvang en uitdaging.

Bart Hendriks

Chemical Engineering & Chemistry (lichting 2015/2016)

Ik ben opgegroeid in Lamswaarde, een dorpje in Zeeuws-Vlaanderen. Omdat ik woonde tussen Antwerpen en Terneuzen, twee steden met veel chemische industrie, raakte ik geïnteresseerd in de chemie. Dat is de reden dat ik Scheikunidge Technologie ben gaan studeren aan de Technische Universiteit in Eindhoven. In mijn opleiding specialiseer ik me in katalyse en procestechnologie. Mijn verwachting is dat de combinatie hiervan een grote rol zal gaan spelen in de energietransitie. Doordat we in de toekomst mogelijk van grondstof zullen veranderen (olie/gas naar biomassa), zullen nieuwe katalysatoren en nieuwe processen nodig zijn. Naast mijn studie zit ik in het studententeam Team FAST. Daarin werk ik in een multidisciplinair team aan vervoersmiddelen die rijden op mierenzuur, een potentiële vloeibare waterstofdrager. Mijn hobby’s zijn voetballen en trombone spelen. Naast dit alles probeer ik zo goed mogelijk de politieke, sociale, economische en wetenschappelijke actualiteiten te volgen.

Bas Lodewijks

Industrial & Applied Mathematics (lichting 2015/2016)

Ik ben opgegroeid in Eindhoven en Best. Tot mijn 4e heb ik Eindhoven gewoond en ben toen naar Best verhuisd, waar ik nog steeds woon. Op dit moment ben ik bezig met de master Industrial & Applied Mathematics aan de Technische Universiteit Eindhoven. Ik specialiseer me op de gebieden Computational Science and Engineering en Stochastics, Probability and Operations Research. Smart-grids en windenergie zijn onderwerpen die er voor mij bovenuit steken, voornamelijk omdat ik hier de toepassing en meerwaarde vanuit mijn eigen gebied goed in beeld heb. Naast mijn studie ben ik aan het conservatorium in Tilburg verbonden als contractstudent, ik speel saxofoon, en sport ik graag, wat ik doe in de vorm van fitness en zaalvoetbal.

Remco Mulders

Sustainable Energy Technology (lichting 2015/2016)

Mijn naam is Remco Mulders en na mijn bachelor Sustainable Innovation aan de Technische Universiteit Eindhoven was het tijd voor wat praktijk ervaring. Door in mijn bachelor geleerd te hebben een brug te vormen tussen technische innovaties en de mens leek het mijn ideaal dit toe te passen in de duurzame sector. Het is daarom dat ik in een tussenjaar samen met 23 andere studenten ’s werelds eerste elektrische tourmotorfiets heb gebouwd. Hiermee zijn we in 80 dagen rond de wereld gereisd om overal duurzame mobiliteit te promoten d.m.v. evenementen op universiteiten en bedrijven. Naast mijn master wil ik mij in de toekomst graag bezig blijven houden met de energie transitie in de praktijk. Dit betekent dat ik een ondernemende rol ambieer in het bouwen van bijvoorbeeld wind turbines of zonneparken, zowel lokaal als internationaal. Door onderdeel uit te maken van de CETT community bouw ik nu al actief aan een netwerk van toekomstige energie professionals waarmee we gezamenlijk de transitie naar een duurzame toekomst in gang zetten.

Tim Wissink

Chemical Engineering (lichting 2015/2016)

Voordat ik ging studeren ben ik opgegroeid in Zuidwolde. Dat is een dorpje in het zuiden van Drenthe. Na mijn middelbare school heb ik gekozen voor een studie in Eindhoven. Ik doe de master Chemical Engineering aan de technische universiteit Eindhoven. Hierin ben ik vooral geïnteresseerd in functionele materialen en moleculen. Voorbeelden zijn materialen die in zonnecellen zitten of katalysatoren die chemische reacties mogelijk maken. Mijn interesses in de energietransitie liggen zowel op het gebied van energie omzetting als opslag. Hierbij kan gedacht worden aan de ontwikkeling van efficiëntere zonnepanelen of aan opslag en omzetting van energie met behulp van waterstof. Graag wil ik later aan de slag in de technologische ontwikkeling en toepassing van zonlicht als energiebron en de benodigde energiedragers van de toekomst. Naast mijn studie ben ik vooral actief in verscheidene sporten zoals atletiek en korfbal, ook wintersport vind ik erg leuk. Daarbij speel ik graag een beetje gitaar, hierin heb ik een aantal jaren les gehad.

Martijn Blom

Chemical & Process Engineering (lichting 2015/2016)

Ik ben opgegroeid in Bovenkarspel (West-Friesland). Momenteel volg ik de master in Chemical & Process Engineering aan de Universiteit Twente. Mijn specifieke interesses liggen bij biomassa uit afvalstromen. De eerste stap is naar mijn mening namelijk het efficiënter gebruik maken van beschikbare bronnen. Neem bijvoorbeeld een chipsfabriek, waar heel veel zetmeelrijk water afgevoerd wordt. In plaats van dat te verwerken tot rioolwater, kunnen we ook de energie die in die biomassa zit gebruiken. Daarnaast ben ik een groot voorstander van de bio-raffinaderij. Mijn hobby’s zijn mountainbiken en hardlopen.

Frederieke van Dixhoorn

Sustainable Energy Technology (lichting 2015/2016)

Ik ben geboren in Amersfoort, maar ben op mijn tweede met mijn familie naar Lusaka, Zambia verhuisd. Hier heb ik tot mijn achttiende op een internationale school gezeten. Op dit moment studeer ik Sustainable Energy Technology aan de Universiteit Twente. Mijn interesse in het vakgebied ligt vooral in het duurzaam verwerken van reststromen: van luiers tot verschillende vormen van biomassa. Er is ontzettend veel nuttigs dat we kunnen doen met deze stromen, die nu vaak nog gezien worden als afval. Ik vind het vooral ook interessant om na te denken over hoe duurzame energie ontwikkelingslanden kan helpen. Het liefst zou ik in de toekomst werk willen vinden waar deze twee onderwerpen overlappen. Verder ben ik een enorm buitenmens. In mijn vakanties ga ik het liefst in de bergen hiken of klimmen in de buitenlucht. Doordeweeks ga ik vaak hardlopen, boulderen, uitgebreid koken, of gezelligheid zoeken bij mijn vrienden en familie.

Thije Harbers

Chemical & Process Engineering (lichting 2015/2016)

Ik kom oorspronkelijk uit Eibergen, een dorp in de Achterhoek. Ik studeer Chemical & Process Engineering aan de Universiteit Twente. Kort gezegd gaat deze studie over het toepassen van chemie in praktijkprocessen. Het is niet gek dat ik ook geïnteresseerd ben in energie gerelateerde onderwerpen, want een groot gedeelte van de proceschemie gaat over efficiënte van processen, waarbij energie een belangrijke rol speelt. Duurzaamheid zie ook ook als een aspect van efficiëntie, want we moeten zorgvuldig omgaan met de grondstoffen die we hebben. In mijn vrije tijd houd ik erg van sporten, vooral (zaal)voetbal, squash en in de winterperiode skiën.

Evhtimios Karaliolios

Sustainable Energy Technology (lichting 2015/2016)

Oorspronkelijk kom ik uit Wageningen, waar ik in 1989 geboren ben. Ik ben in Wageningen opgegroeid, maar heb ook 4 jaar in Valkenswaard gewoond in een gastgezin bij de tennisschool. Ik doe de master Sustainable Energy Technology aan de Universiteit Twente, na een bachelor Civiele Techniek te hebben gedaan. Ik ben van plan mij tijdens mijn studie verder te specialiseren in Marine Energy: o.a. Wave Energy en Tidal Energy. Wat betreft duurzame energie ben ik erg breed geïnteresseerd. Naast Thermal en Marine Energy richt ik me ook graag op het grotere beeld, en de financiële kant van de energietransitie. Verder ben ik op sportief vlak erg actief, en ik heb vroeger ook jaren op professioneel niveau tennis gespeeld. Daarnaast hou ik van lezen, series kijken en uitgaan met vrienden.

Martijn Raterink

Sustainable Energy Technology – Enschede (lichting 2015/2016)

Ik ben opgegroeid in Baak, een klein dorp in de Achterhoek. Momenteel ben ik bezig met afstuderen voor de master Sustainable Energy Technology (Universiteit Twente). Ik heb mij toegespitst op het onderwerp biomassa, en pyrolyse olie en gasturbine toepassingen in het bijzonder. Technische oplossingen voor de energietransitie zijn prachtig. Nog mooier zou zijn dat men ook daadwerkelijk aan de gang gaat met deze oplossingen. Het liefst zou ik dus willen werken aan zowel de technische ontwikkeling als een haalbare implementatie hiervan. Mijn interesses zijn breed: van smart grids tot de verduurzaming van gas turbines. Mijn hobby’s zijn voetballen in een vrienden elftal, koken en basgitaar spelen.

Chris Vos

Chemical Engineering & Sustainable Energy Technology (lichting 2015/2016)

Ik ben geboren en getogen in Zutphen. Al van jongs af aan vond ik thema’s als klimaatverandering en het op raken van fossiele brandstoffen zowel interessant als verontrustend. Met name de zoektocht naar oplossingen hiervoor sprak mij aan. Tegenwoordig doe ik een dubbele master aan de Universiteit Twente, namelijk Chemical Engineering en Sustainable Energy Technology, en ik specialiseer me momenteel in Li-ion batterijen. De chemie ligt ten grondslag aan veel duurzame ontwikkelingen, zoals zonnecellen, brandstofcellen en batterijen. Deze technologieën zullen in de komende decennia steeds belangrijker worden, en ik wil hier bovenop zitten, wat betreft de ontwikkeling en implementatie ervan. In mijn vrije tijd doe ik vaak aan fitness, en daarnaast kijk ik graag een filmpje of doe ik een drankje met vrienden.

Joep Heusschen

Energy and Environmental Sciences & Industrial Engineering and Management (lichting 2015/2016)

Opgegroeid in het rustieke oosten kwam ik al snel in contact met de natuur en al het moois dat zij te bieden heeft. Het bewust omgaan met de omgeving en het behoud van haar schoonheid werd ons met de paplepel ingegoten. Als aanvulling op de master Technische Bedrijfskunde een extra specialisatie of verdieping in de vorm van een master Energy and Environmental Sciences was hiervan een logisch gevolg. In de energietransitie ben ik vooral benieuwd naar het mozaïek dat een toekomstige energiemarkt zal beslaan. Welke innovaties zullen hier in van belang zijn, hoe stimuleren we deze en hoe geven we deze de ruimte om hun welverdiende plek in te nemen ten opzichte van de gevestigde orde? Als ik niet bezig ben met de studie, of bezig ben voor het studenten-consultancy bureau waar ik reeds drie jaar actief ben, raak ik graag mijn eigen energie kwijt met een bal aan de voet ergens op een verlaten veld in de provincie.

Nico Brinkel

Energy Science (lichting 2015/2016)

Ik ben opgegroeid in het mooie Zoetermeer maar tegenwoordig woonachtig in het nog mooiere Utrecht. Energy Science is een voorbeeld van een beta-gamma master, waar je zowel over de beleidskant als de natuurwetenschappelijke kant van energie leert. Ik volg hierin de track System Analysis. Deze master heb ik gekozen omdat de energietransitie mij zeer interesseert. Met name energie uit biomassa vind ik reuze interessant, en ik hoop hier ook dieper op in te gaan in mijn master thesis. Daarnaast ben ik vanwege mijn niet geringe lengte vaak op het volleybalveld te vinden, en vind ik het heerlijk om met mijn huisgenoten uitgebreid te dineren.

Lennard Visser

Energy Systems Analysis – Utrecht (lichting 2015/2016)

Mijn naam is Lennard Visser en ik ben masterstudent afkomstig uit Muiderberg. Na het afronden van mijn BSc. Future Planet Studies aan de Universiteit van Amsterdam, ben ik in september 2015 begonnen met de MSc Energy Science, track Energy Systems Analysis, aan de Universiteit Utrecht. In mijn studie houd ik me op interdisciplinaire wijze bezig met het analyseren van energie systemen op alle denkbare niveaus. Mijn interesses liggen in innovatie, implementatie en allocatie rondom de utilisatie van energie. Zodoende ben ik geïnteresseerd in innovatieve en duurzame methoden om elektriciteit op te wekken waaronder blue energy en toepassingen zoals energy storage en smart-grids.