Werktuigbouwkunde – TU Eindhoven (2022/2023)

Annelie

Elke dag worden we geconfronteerd met de urgentie om iets aan het klimaat te doen, of het nu de droogte is of de hoge energie prijzen. Door lid te worden van Team Energy, een TU/e studententeam dat evenementen organiseert met bedrijven die werken in de energietransitie, werd ik geïntroduceerd in deze sector. Tijdens mijn twee bestuursjaren heb ik mij bezig gehouden om studenten en bedrijven te koppelen en enthousiast te maken voor de energietransitie. Daarnaast heb ik gastlessen gegeven op basis- en middelbare scholen met als onderwerpen duurzaamheid en de energietransitie, waarbij het erg interessant was om te horen wat voor kinderen nu precies duurzaamheid is. Verder leerde ik door Team Energy veel over de (maatschappelijke) problemen en technische oplossingen die bij de energietransitie komen kijken. Hier focuste ik me ook op tijdens mijn bachelor Werktuigbouwkunde. Ik leerde dat de energietransitie een complex vraagstuk is met soms voor de hand liggende oplossingen. Echter is er nog een lange weg te gaan en ik wil mijn steentje bijdragen door aan de slag te gaan met technische vraagstukken en deze te integreren in de maatschappij.