Industrial Ecology – Universiteit Leiden / TU Delft (2021/2022)

Chan

Hoe ziet Nederland er in 2050 eruit? Dat was de vraag die mij wakker hield tijdens mijn afstudeerproject voor mijn bachelor Industrial Design aan de TU Eindhoven. Het antwoord is dat die toekomst zo grijs of rooskleurig kan zijn als we die zelf maken.

Daardoor koos ik ervoor om mijn steentje bij te dragen aan de energie transitie. Ik zette mijn studie op pauze en werd de team captain van SOLID, een studententeam van de TU/e, dat een CO2-vrije en circulaire energiedrager ontwikkelt. Samen met dit team probeerde we zoveel mogelijk mensen, binnen bedrijven, kennisinstellingen, en overheden, te overtuigen van ons idee zodat we steeds een stapje verder kwamen.

Door de master Industrial Ecology aan de TU Delft en Leiden Universiteit te volgen en onderdeel te zijn van energietalenten zet ik nu de volgende stappen om mezelf in te zetten voor de energie transitie. Zo hoop ik nog meer kennis te vergaren en samen met de energietalenten onze uitdagingen en oplossingen te delen met anderen. Zo komen we een stapje dichter bij het realiseren van de energie transitie én een rooskleurige toekomst.