Engineering and Policy Analysis – TU Delft (2019/2020)

Daan

Je ziet steeds vaker in de media voorbij komen dat de energietransitie de grootste naoorlogse verbouwing is die we tot nu toe kennen. Letterlijk iedereen krijgt vroeg of laat te maken met een verandering van energiebron, het beter isoleren van woningen, het gebruiken van restwarmte/-energie en het terugdringen van consumptie. Als studenten zijn we met onze Community of Energy Top Talents gedreven om hierop een positieve impact te gaan maken! Dit is wat ik zo ontzettend mooi vind aan deze groep mensen en waar ik graag komende jaren meer over ga leren via CETT. Mijn studie Engineering, Policy & Analysis aan de TU Delft geeft mij een nieuwe invalshoek op de energietransitie, namelijk die van een complexe uitdaging op strategisch niveau vanwege de vele verschillende belangen en middelen van de betrokken stakeholders. Ik krijg er zelf energie van om via verschillende analyses er achter te komen waar gemeenschappelijke grond ligt met het doel zo snel mogelijk te versnellen in de energietransitie. Afgelopen jaren heb ik mij bezig gehouden met het enthousiasmeren van studenten om bezig te gaan met duurzaamheid via verschillende stages, bestuurtjes en commissies. Ik merk dat CETT bomvol goede initiatieven zit voor de energietransitie waar jullie komende jaren vast en zeker meer over gaan horen! Daarnaast is CETT ook een mooie gezellige groep met nieuwe vrienden die elkaar motiveren om net dat beetje extra te geven voor een wereld die we weer wat mooier door kunnen geven dan dat we hem gekregen hebben.