Engineering, Sustainable Energy Technology – TU Delft (2023/2024)

Elisabeth

Hi! Ik ben Elisabeth en ik ben trots deel uit te maken van de 9e lichting van Energietalenten. Ik verheug me om de komende twee jaar bedrijven in de sector te leren kennen en om mijn interesse in de energietransitie over te dragen op middelbare scholieren door middel van gastlessen.

Naast mijn technische achtergrond, is duurzaamheid een onderwerp dat mij altijd erg heeft geïnteresseerd. Nadat ik mijn bachelor Werktuigbouwkunde had afgerond, besloot ik naar Vancouver te gaan om aan de University of British Columbia vakken te volgen over duurzaamheid en klimaatverandering. Deze ervaring heeft mij geïnspireerd om stage te lopen als Sustainability Analyst bij Philips. Dit was erg leerzaam en heeft mij dieper inzicht gegeven in de complexiteit van duurzaamheidsvraagstukken in het bedrijfsleven.

De energietransitie is een van de meest uitdagende vraagstukken van onze tijd en brengt mijn interesse voor duurzaamheid en techniek samen. Tijdens mijn master Sustainable Energy Technology zal ik mij verder verdiepen in dit onderwerp. Daarnaast ben ik betrokken bij de ontwikkeling in het veld als Future Energy Leader, het jongeren orgaan van World Energy Council. Ik kijk er naar uit om mijn enthousiasme en interesse te delen met medestudenten die net zo gepassioneerd zijn en om samen te werken aan het versnellen van de energietransitie!