Sustainable Energy Technology – TU Eindhoven (2021/2022)

Elise

In Noorwegen, waar ik ben opgegroeid, is er zo veel waterkracht om electriciteit op te wekken, dat ik daar niet eens gehoord had over de ‘energietransitie’. Vanwege mijn liefde voor de natuur om me heen was ik wel al vroeg bezig met het promoten van een milieuvriendelijke levensstijl. Daarom schrok ik toen ik in het buitenland leerde dat sommige landen nog steeds kolen gebruiken voor hun elektriciteit. Waarom is dit nog steeds toegestaan? Omdat dit mij frustreerde heb ik besloten dat ik de wereld een stukje beter wil maken door aan de energietransitie te werken.

Vijf jaar later heb ik veel geleerd over de complexiteit van de energietransitie. Het is niet overal even eenvoudig als in Noorwegen. Gelukkig ben ik al veel verschillende oplossingen en enthousiaste mensen tegengekomen waardoor ik geloof dat we het toch kunnen. Mijn ervaring leert dat we vooral het samenwerken en het delen van kennis missen. Daarom heb ik drie jaar bij Team RED gewerkt aan een applicatie voor het plannen en communiceren van energiebeleid. Om zelf te blijven leren en samenwerken, ga ik door met de Sustainable Energy Technologies master aan de TU/e, en met veel energie aan de slag bij de energietalenten!