Offshore Engineering – TU Delft (2020/2021)

Florian

Toen ik een studiekeus moest maken vond ik dit lastig, vanwege mijn brede interesse. Daarom heb ik gekozen voor University College waarbij ik mij breed kon ontwikkelen. Toch kwam ik tijdens mijn 3 jaar in Utrecht er achter dat mijn passie bij de techniek lag. Nog specifieker, in de offshore techniek. Ik besloot om nog een bachelor, Civiele Techniek, te gaan doen in Delft om daarna de master Offshore Engineering te beginnen. Ter voorbereiding van de master ben ik een half jaar fulltime werkzaam geweest bij Heerema, waarbij ik de sector heb leren kennen  en ook offshore werkzaamheden heb verricht. In de offshore wereld staat energie centraal. Deze sector maakt door klimaatverandering een gigantische identiteitscrisis door. Terwijl de vraag naar olie en gas gestaag blijft groeien, wordt tegelijkertijd ook de druk om duurzaam te produceren steeds groter. Hierin liggen mogelijkheden voor nieuwe technologische ontwikkelingen. Offshore wind- en zonneparken winnen aan populariteit, maar ook de productie van waterstof offshore biedt mogelijkheden. Dit zijn allemaal uitdagingen waar ik graag aan wil bijdragen. Energietalenten biedt mij de mogelijkheid om met gelijk gestemden over deze ontwikkelingen en de implementatie ervan te discussiëren.