Sustainable Energy Technology – TU Eindhoven (2019/2020)

Liza

Sommige van mijn weloverwogen risico’s waren parachutespringen en Noord-Korea bezoeken. Maar toekijken op falende klimaatmitigatie en -adaptatiemaatregelen is juist het risico wat ik niet wil lopen. Mijn missie is duurzame energiesystemen bouwen en de toegang tot betaalbare en betrouwbare energie vergroten. Binnen Energietalenten werken studenten aan oplossingen voor sectorspecifieke vraagstukken, een enthousiaste en gedreven groep waar ik graag deel van uitmaak. Met het studieprogramma krijgen wij een kijkje in de keuken van grote energiebedrijven en zien we hoe oud-ET’ers innovatieve ideeën in de praktijk brengen. 

Van jongs af aan ligt mijn passie bij techniek en haalde ik graag radio’s of wekkers uit elkaar. Tijdens mijn HBO bouwkunde werkte ik in een studententeam aan een duurzaam, circulair en modulair huis voor de Solar Decathlon Challenge 2017 in Denver. Ik ontdekte hoe boeiend het duurzaamheidsvraagstuk is en wat voor moois je bereikt als je werkt in een team. De keuze voor de master Sustainable Energy Technology aan de TU/e was snel gemaakt, waarbij mijn specialisatie is veranderd van bouw naar werktuigbouw. 

Als trotste Utrechter heb ik mijn plekje in Eindhoven gevonden, maar ik zie het niet als eindbestemming. Vanwege mijn Russische afkomst en uitwisselingen naar Shanghai en Dubai, ben ik erg nieuwsgierig naar de wereld om mij heen. Tijdens mijn reizen leerde ik dat er meer aspecten zijn die mensen samenbrengen dan verdelen. Samenwerking is van doorslaggevend belang in de energietransitie en als toekomstig ingenieur hoop ik mensen te kunnen verbinden om zo tot de best mogelijke oplossingen te komen.