Applied Physics – TU Delft (2021/2022)

Lotte

Mijn naam is Lotte en ik ben vanaf de 7e lichting aangesloten bij Energietalenten. Ik was al vroeg geïnteresseerd in duurzaamheid door op te groeien in een gezin waar hier veel aandacht aan werd besteed. Toen ik naar Delft vertrok om Technische Natuurkunde te studeren was het leuk om te zien dat ook hier veel studenten oog voor dit onderwerp hadden! Ik leerde meer over duurzaamheid en de energietransitie als onderdeel van een duurzaamheidscommissie en tijdens mijn minor over zonne-aangedreven irrigatie. Na het afronden van mijn bachelor besloot ik mij full-time in te zetten bij Eco-Runner Team Delft, een studententeam dat in een jaar tijd een waterstof stadsauto volledig ontwerpt en produceert. Dit was een enorm leuk en leerzaam jaar, waarin ik leerde over de rol van waterstof in de energietransitie en bovendien merkte hoe groot je impact kan zijn in een team van gedreven studenten. Dit inspireerde mij om mij verder in te zetten in dit veld, door de master Applied Physics in de richting “Energy” te kiezen. En daarbij ben ik erg blij om mij de komende jaren weer aan te sluiten bij een groep enthousiaste studenten, bij Energietalenten! Ik kijk er naar uit om mij met studenten uit verschillende windstreken in te zetten voor een duurzamere toekomst.