Aerospace Engineering – TU Delft (2021/2022)

Melissa

Hoi! Ik ben Melissa, een enthousiaste, technische student met passie voor de energietransitie.

Tijdens mijn tussenjaar bij het studententeam TU Delft Solar Boat Team heb ik geleerd hoe belangrijk gedeelde motivatie om echt verandering te maken is. Met beperkt budget en faciliteiten hebben we in één jaar tijd een vliegende zonneboot kunnen ontwerpen, produceren en racen. Om op deze manier een verhaal uit te dragen, namelijk dat duurzame energie technisch mogelijk én nodig is, was een enorm gave ervaring.

Hier wil  ik me voor blijven inzetten, met mijn nuchtere blik en technische vaardigheden die ik heb geleerd tijdens mijn studie. Na de bachelor luchtvaart- en ruimtevaarttechniek in Delft, doe ik nu de master Air Transport & Operations. Het ontwerpen van een vliegtuig dat op een duurzame energiebron kan vliegen is maar één onderdeel van de uitdaging, juist ook de logistiek, infrastructuur en optimalisatieprocessen die daarvoor nodig zijn, zijn nog een groot vraagstuk. Dit kan alleen opgelost worden door samen te werken als een grote community.

Kortom, ik wil me met veel enthousiasme inzetten voor het versnellen van de energietransitie, als ambassadeur van de energiesector en als luchtvaart ingenieur!