Industrial Ecology – Universiteit Leiden / TU Delft (2021/2022)

Odile

Hi! Ik ben Odile, lid van de 7e lichting Energietalenten. Tijdens mijn bachelor Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft kwam ik voor het eerst in aanraking met het ontwerpen van duurzame producten en circulaire services. Ook realiseerde ik me dat er voor een volledige energietransitie veel meer nodig is dan die producten en services alleen. Dat werd bevestigd in het jaar na mijn bachelor, waarin ik in de rol van PR- en marketingmanager onderdeel uitmaakte van Forze Hydrogen Racing. Met 60 studenten werkten we vrijwillig aan het realiseren van een raceauto op waterstof. Hiermee bewezen we dat de techniek veilig en haalbaar is. Toch kregen we vaak de vraag: “Waarom rijdt niet iederéén op waterstof?” De ontwikkeling van deze technologie loopt nog ver vooruit op de maatschappelijke acceptatie ervan. Komende jaren verdiep ik me hier verder in bij mijn master Industrial Ecology. Hier worden systematische oplossingen gezocht voor duurzaamheidsproblemen op het snijvlak van techniek, milieu en maatschappij. Dat combineert goed met mijn rol bij Energietalenten: medestudenten en jongeren inspireren om samen te werken aan een duurzame toekomst. Zodat wij ook nog schone lucht, droge voeten en witte winters hebben als we later groot zijn!