Applied Physics – TU Delft (2023/2024)

Oscar

Mijn naam is Oscar en ik maak deel uit van de 9e lichting van Energietalenten. Gedurende mijn bachelor in Delft kwam ik erachter dat het op dit moment belangrijker is dan ooit dat mensen zich bezighouden met de energietransitie. Het is daarbij ook duidelijk dat bedrijven juist nu technische studenten nodig hebben die bereid zijn zich in te zetten voor de energietransitie. Energietalenten maakt een grote impact in de transitie door al op middelbare scholen de toekomstige ingenieurs te enthousiasmeren over het oplossen van energievraagstukken. Om bij te dragen aan het doel van Energietalenten volg ik dit jaar de energy track van de master Applied Physics. Tijdens deze master zal ik fundamentele natuurkundige kennis gebruiken om de hedendaagse uitdagingen van groene energieproductie en opslag te adresseren. Ik kijk ernaar uit om dit jaar scholieren te inspireren en te leren van de aangesloten bedrijven met een expertise in de energiesector!