Lode de Herdt

Sustainable Energy Technology – TU Delft (2018/2019)

Hallo! In tegenstelling tot meeste CETT’ers ben ik niet geboren en getogen in Nederland maar wel in het zuidelijke België! Na daar twaalf jaartjes te hebben gewoond ben ik met m’n ouders verhuisd naar de VS en Turkije. Vijf jaar geleden ben ik dan in Delft beland om hier te beginnen aan de bachelor Electrical Engineering.
In mijn derde jaar ben ik een semester op uitwisseling geweest naar Zwitserland, waar ik een minor in hernieuwbare energie heb gevolgd. Dit was een fantastische ervaring, en het heeft ook mijn interesse in duurzaamheid aangewakkerd. Na het vervolledigen van de bachelor had ik zin om wat meer van de praktische kant te proeven en ervaring op te doen. Daarmee had ik besloten een jaartje fulltime aan de slag te gaan bij Forze, een ‘dreamteam’ van de TU Delft, dat bezig is met het maken van een waterstof raceauto.
Ondertussen ben ik begonnen aan de master Sustainable Energy Technology. Ik vind het super dat ik in m’n studie niet alleen leer over hoe duurzame technologieën werken, maar ook over hoe we ze effectief kunnen toepassen. Ik hoop dat ik via CETT een netwerk kan opbouwen van ambitieuze en like-minded mensen binnen de energiesector!