Lukas Boogaart

European Wind Energy – TU Delft (2018/2019)

Mijn naam is Lukas en ik voel mij vereerd om onderdeel te zijn van de Community of Energy Top Talents. In tegenstelling tot velen ben ik niet vanaf jongs af aan een energie guru geweest. Een aantal jaar geleden, na de middelbare school, besloot ik om een jaar lang rond de wereld te zeilen. Al liftend van schip naar schip  bezocht ik veel continenten en stak ik twee keer de oceaan over. Het is pas vanaf dat moment, dat ik het inzicht kreeg in de mogelijkheden van hernieuwbare energiebronnen. De potentie van bijvoorbeeld wind is enorm en met de huidige klimaatsverandering een serieuze oplossing voor het energieprobleem.
Na mijn wereldreis ben ik werktuigbouwkunde gaan studeren aan de TU Delft. Daarna besloot ik mij verder op windenergie to storten door mij aan te melden voor de European Wind Energy Master. Tijdens deze master bezoek ik voor een half jaar de universiteiten van Kopenhagen en Trondheim om op het hoogste niveau over windenergie te leren. Aangezien mijn interesse ook bij de zee ligt specialiseer ik mij in de bouw van windparken op zee.
CETT is een hele gave manier om in contact te komen met studenten uit heel Nederland die dezelfde drive hebben. Door alle verschillende interesses en kennis gebieden kan je elkaar aanvullen en brainstormen over mooie ideeën. Daarnaast is het natuurlijk een gezellig clubje, en een mooie nieuwe groep vrienden. Ben je geïnteresseerd geworden? Meld je vooral aan of stuur me een berichtje voor meer info.
Groetjes!