Integrated Product Design

TU Delft (2018/2019)

“Nee Manon, we gaan gewoon op de fiets” Ik hoor het mijn vader nog zo zeggen.. Die dagen dat het buiten regende, vriendjes en vriendinnetjes met de auto naar de basisschool werden gebracht en ik altijd met tegenzin toch maar op de fiets sprong omdat mijn vader mij zo opvoedde.
Er  liggen  veel leuke uitdagen verscholen in het verduurzamen van je leven. Ook al zat het er altijd al in, ik ben er pas sinds kort heel actief mee bezig om mensen in mijn omgeving te inspireren en motiveren.
Tijdens mijn studie Industrieel Ontwerpen in aan de TU Delft ontwikkelde ik een interesse in circulaire economy en het gebruik van natuurlijke materialen in producten. Na het afronden van mijn bachelor ben ik een jaar fulltime lid geweest van het Solar Boat Team in Delft. Hier heb ik geleerd over de technieken van zonne energie en opslag hiervan. Maar wat voor mij nog een grotere les is geweest is het inspireren van grote bedrijven om stappen te maken richting een duurzame wereld. We moeten het samen doen om de energietransitie een boost te geven en dit was voor mij een motivatie om bij CETT aan te sluiten.
Het is geweldig om in contact te zijn met mensen die er hetzelfde over denken als ik en die ook hun steentje bij willen dragen in deze transitie. We inspireren en informeren elkaar over de nieuwste technieken, trends en nieuwtjes in de wereld van energie, voor mij een totaal nieuwe wereld waar ik een kijkje in mag nemen.
Ik vind het  mooi om te zien dat er steeds meer initiatieven uit de grond poppen die helpen de energietransitie te versnellen. Maar er zijn ook nog heel veel mensen die er geen seconde bij stil staan en ergens wel hebben gehoord dat het niet goed gaat met de aarde maar geen idee hebben wat er precies aan de hand is.
Mijn doel is om ook deze mensen te bereiken en bewust te maken. En dat ook zij gaan inzien dat ze kunnen helpen door kleine of grote veranderingen in het dagelijks leven aan te brengen. Samen staan we sterk en het begint allemaal bij de consument zelf.