Martijn van Bergen

Mechanical Engineering – Universiteit Twente (2018/2019)

Recent waren er de eerste klimaatspijbelaars in Nederland. Scholieren die gaan spijbelen en demonstreren om de overheid op te roepen om meer maatregelen te nemen tegen klimaatopwarming. Het is inmiddels al zover gekomen dat zelfs onze middelbare scholieren gaan demonstreren voor een beter klimaat. Tegenwoordig worden we overspoelt met nieuws over klimaatopwarming en de gevolgen daarvan.
Ik ben Martijn van Bergen en ik ben geboren in Deventer. Op het moment doe ik mijn master werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente. Hier heb ik ook mijn bachelor werktuigbouwkunde gedaan. Ik ben van mening dat het doel van techniek is om het leven van mensen beter te maken. Wij in Nederland, maar nog veel meer in andere landen, voelen de gevolgen van klimaatopwarming. Daarom moeten wij met zijn alle techniek gaan gebruiken om te vechten tegen klimaatopwarming. Het mes snijdt ook nog eens aan twee kanten want de energietransitie die we met zijn allen door moeten maken is ook nog eens een gigantische drijfveer voor fascinerende innovaties! We kunnen juist nu heel veel mensen het leven beter maken door nieuwe technologieën te ontwikkelen en in te zetten om de energietransitie voor mekaar te krijgen.
Dit is mijn mindset en daarom ben ik blij dat ik onderdeel uit mag maken van de CETT. Deze community van gelijkgestemde en gemotiveerde studenten is voor mij erg inspirerend en uitdagend. Daarnaast is het ook nog een gezellige groep om deel van uit te maken.