Pam Engwirda

Energy Science – Universiteit Utrecht (2018/2019)

Hoi! Mijn naam is Pam en ik heb mij in 2018 aangesloten bij CETT. Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de energiesector en alles dat daarbij komt kijken. Zo gaf ik op 10-jarige leeftijd al een spreekbeurt over de werking van een motor in een auto. Toen wist ik nog niet wat het effect van deze motoren op het klimaat is. Met de huidige kennis en ontwikkelingen hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het verduurzamen van de energiesector. In maart 2018 heb ik mijn Bachelor Natuurwetenschap & Innovatiemanagement aan de Universiteit Utrecht gehaald. Tijdens mijn Bachelor kregen wij de tools aangereikt om een brug te vormen tussen techniek en maatschappij. Van thermodynamica tot verschillende innovatie theorieën. Deze brede blik is erg belangrijk bij het oplossen van complexe problemen. Het samenbrengen van verschillende studenten is dan ook iets wat mij erg aanspreekt in CETT. In mijn Master Energy Science specificeer ik mij verder op de energie sector en zijn opkomende technologieën.
Naast mijn studie is een van mijn hobbies fotografie. In mijn semester in Victoria, Canada heb ik dan ook erg genoten van het fotograferen van de indrukwekkende natuur. Daarnaast ben ik gek op lekker eten en word ik gelukkig van het helpen van anderen.
Ik hoop met CETT meer jongeren te kunnen enthousiasmeren over de energietransitie en zijn mogelijkheden. Op die manier meer mensen bij elkaar te brengen en de energietransitie te versnellen.