Vincent Nieuwenhuis

Sustainable Energy Technology – TU Eindhoven (2018\2019)

Goedemorgen zon! Opgeladen begin ik iedere dag om me in te zetten voor een schonere toekomst!
Hoe kunnen we met zijn allen en de toenemende wereldbevolking leven op een eindige wereld, op een manier die duurzaam verantwoord is? Dit complexe vraagstuk is wat mij bezighoud en waar ik antwoord op hoop te vinden.
Een eerste stap in mijn zoektocht was de start aan het bachelorprogramma, Sustainable Innovation, op de TU Eindhoven. Hier heb ik geleerd over complexiteiten en uitdagingen die gepaard gaan met de implementatie van duurzame technologieën, vanuit een technologisch, economisch en sociaal oogpunt. Dit prikkelend avontuur heb ik doorgezet met de opvolgende master, Sustainable Energy Technology, om meer te weten te komen over de werking van duurzame technologieën.
Naast mijn studie zet ik mij in om de energietransitie te versnellen. Ik ben betrokken bij stichting Team Energy, een platform voor alle energie-enthousiastelingen van de TU/e met affiniteit voor duurzame ontwikkeling. Met elkaar, zetten wij uiteenlopende initiatieven neer om mensen bij elkaar te brengen. De omwenteling naar schone energie is namelijk enkel te praktiseren als iedereen zijn steentje bijdraagt!
Ik geloof sterk in de synergetische effecten (1+1=oneindig) die zich voordoen wanneer gepassioneerde mensen, die zich voor eenzelfde doel inzetten, bij elkaar komen. De CETT is een uitstekend voorbeeld hiervan, waar gelijkgezinde studenten ideeën met elkaar uitwisselen over de energie van morgen.