Industrial Ecology – TU Delft (2023/2024)

Kaatje

Hi! Mijn naam is Kaatje, ik ben 23 jaar oud en ik doe op het moment een master Industrial Ecology.

Waar mijn interesse tijdens mijn bachelor Life Science and Technology altijd al gericht was op duurzaamheid, heb ik dit bij het studententeam Eco-Runner verder ontwikkeld tot een passie voor energiesystemen. Eco-Runner is een team dat ‘s werelds meest efficiënte auto op waterstof bouwt. Tijdens mijn functie als Scalability Manager viel het me op hoe complex energietechnologie is, op verschillende lagen en niveaus.

De energietransitie is één van de grootste, maar ook spannendste uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Het hervormen van ons energiesysteem gaat namelijk verder dan alleen ecologische impact. Het draait ook om een maatschappelijke verschuiving, waarbij het belangrijk is om naar een duurzame toekomst voor iedereen toe te werken. De implementatie van nieuwe energietechnologieën zou namelijk gelijk verdeelde sociale en economische gevolgen moeten hebben.

Ik wil me in mijn verdere loopbaan en leven graag inzetten voor klimaatrechtvaardigheid binnen de energietransitie. Naast mijn masteropleiding is een onderdeel zijn van Energietalenten daar een eerste stap in.