In samenwerking met bedrijven uit de energiewereld is de Topsector Energie op zoek naar talentvolle aankomende MSc studenten voor het studiebeurs programma energietalenten (voorheen Community of Energy Top Talents – CETT). Naast een financiële ondersteuning van €2.400 per jaar voor een periode van twee jaar, krijg je de mogelijkheid om tijdens je masteropleiding inhousedagen, workshops en stages bij de deelnemende bedrijven te volgens.

Als tegenprestatie vraagt de Topsector Energie jouw inzet om anderen, zoals studenten en scholieren, te inspireren over de energiewereld en om de unieke kansen daarin onder de aandacht te brengen. Daarnaast vragen we je om mee te werken aan een actief netwerk van energieprofessionals die in de toekomst blijvend met elkaar samenwerken om te komen tot innovatieve oplossingen voor energievraagstukken. Een tijdsindicatie voor de inzet die gevraagd wordt, is minimaal 8 uur per maand, maar een enthousiaste groep als wij kijkt hier niet naar en draagt zoveel mogelijk bij waar mogelijk!

Ben jij wat wij zoeken? Geef je dan nu op! Stuur uiterlijk 3 juni je CV en je motivatiebrief naar aanmelden@energytoptalents.nl. Na de CV-screening volgt er een centrale selectiedag op 12 juni. Houd de website en sociale media van energietalenten in de gaten voor updates! Wanneer je door de screening heen bent, krijg je een uitnodiging voor deze selectiedag. Uiterlijk een maand na de selectiedag wordt bekend gemaakt of je de beurs toegekend krijgt. Het programma gaat op 31 augustus 2020 van start.

Selectiecriteria:

Om in aanmerking te komen voldoe je aan de onderstaande selectiecriteria. Bovendien kun je in een brief motiveren waarom juist jij in aanmerking zou moeten komen voor deze studiebeurs en wat jou een excellente medewerker maakt voor de energiesector.

  • Je bent van plan om aankomend collegejaar aan een technische masteropleiding te starten;

  • Je gemiddelde cijfer in de bachelor tot nu toe is een 7.5;

  • Je hebt kennis over en affiniteit met de energietransitie;

  • Vanuit je eigen expertise ben je in staat de energieproblematiek breed te benaderen: dit vraagt vaardigheden op het gebied van samenwerken, relatiemanagement, innoveren en conceptueel denken;

  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift goed;

  • Je wilt deel uitmaken van een netwerk van energieprofessionals;

  • Je wilt je persoonlijk ontwikkelen.