Aanmelden

In samenwerking met bedrijven uit de energiewereld is de Topsector Energie op zoek naar talentvolle aankomende MSc studenten voor het studiebeurs programma Energietalenten. Naast de mogelijkheid om tijdens je masteropleiding inhousedagen, workshops en stages bij de deelnemende bedrijven te volgen krijg je een financiële ondersteuning van €2.400 per jaar voor een periode van twee jaar.

Als tegenprestatie vraagt de Topsector Energie jouw inzet om anderen, zoals studenten en scholieren, te inspireren over de energiewereld en om de unieke kansen daarin onder de aandacht te brengen. Daarnaast vragen we je om mee te werken aan een actief netwerk van energieprofessionals die in de toekomst blijvend met elkaar samenwerken om te komen tot innovatieve oplossingen voor energievraagstukken. Een tijdsindicatie voor de inzet die gevraagd wordt, is minimaal 8 uur per maand, maar een enthousiaste groep als wij kijkt hier niet naar en draagt zoveel mogelijk bij waar mogelijk!

Bij Energietalenten vinden we het enorm belangrijk dat iedereen met een passend profiel zich uitgenodigd voelt om zich aan te melden en bovendien een gelijke kans heeft in het sollicitatieproces. Uit de praktijk blijkt helaas nog dat inclusie en diversiteit meer vergt dan een visie. Om die reden stellen wij voor de screening van de CV’s en motivatiebrieven een anonieme procedure in. Dit houdt concreet in dat de CV’s en motivatiebrieven geen foto, naam of leeftijd bevatten. Na de screening zal een sollicitatieronde plaatsvinden, deze zal in tegenstelling tot de screening niet anoniem zijn.

Spreekt bovenstaande je aan en start jij in 2023 met je master? Volg ons dan op Instagram of LinkedIn, of laat je naam en email achter via onderstaand interesseformulier om op de hoogte gehouden te worden wanneer we starten met het werven van een nieuwe lichting Energietalenten!

Interesseformulier

Selectiecriteria:

Om in aanmerking te komen voldoe je aan de onderstaande selectiecriteria. Bovendien kun je in een brief motiveren waarom juist jij in aanmerking zou moeten komen voor deze studiebeurs en wat jou een excellente medewerker maakt voor de energiesector. Heb je vragen over een van onderstaande criteria? Mail dan naar aanmelden@energietalenten.nl. 

  • Je bent een ambitieuze student met passie voor de energietransitie;

  • Je bent van plan om aankomend collegejaar aan een meerjarige masteropleiding te starten  die gerelateerd is aan energie aan een Nederlandse universiteit;

  • Je hebt een enthousiast karakter en deelt je kennis over de energietransitie door middel van gastlessen graag aan jongere generaties;
  • Je wilt je actief inzetten voor de energietransitie en onderdeel uitmaken van een netwerk van energieprofessionals;

  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift goed;

  • Bij voorkeur ga je tijdens je master niet langer dan zes maanden naar het buitenland.