Aanmelden

In samenwerking met bedrijven uit de energiewereld is de Topsector Energie op zoek naar talentvolle aankomende MSc studenten voor het studiebeurs programma energietalenten (voorheen Community of Energy Top Talents – CETT). Naast een financiële ondersteuning van €2.400 per jaar voor een periode van twee jaar, krijg je de mogelijkheid om tijdens je masteropleiding inhousedagen, workshops en stages bij de deelnemende bedrijven te volgens.

Als tegenprestatie vraagt de Topsector Energie jouw inzet om anderen, zoals studenten en scholieren, te inspireren over de energiewereld en om de unieke kansen daarin onder de aandacht te brengen. Daarnaast vragen we je om mee te werken aan een actief netwerk van energieprofessionals die in de toekomst blijvend met elkaar samenwerken om te komen tot innovatieve oplossingen voor energievraagstukken. Een tijdsindicatie voor de inzet die gevraagd wordt, is minimaal 8 uur per maand, maar een enthousiaste groep als wij kijkt hier niet naar en draagt zoveel mogelijk bij waar mogelijk!

Spreekt bovenstaande je aan en voldoe je aan de aanmeldcriteria? Stuur dan voor 23 mei 2021 je CV en motivatiebrief naar aanmelden@energietalenten.nl. Binnen twee weken na deze deadline hoor je vervolgens of je wordt uitgenodigd voor de selectiedag op 11 juni 2021, dus houd deze dag alvast vrij in je agenda.

Selectiecriteria:

Om in aanmerking te komen voldoe je aan de onderstaande selectiecriteria. Bovendien kun je in een brief motiveren waarom juist jij in aanmerking zou moeten komen voor deze studiebeurs en wat jou een excellente medewerker maakt voor de energiesector.

  • Je bent van plan om aankomend collegejaar aan een meerjarige masteropleiding te starten;

  • Je hebt kennis over en affiniteit met de energietransitie en bent in staat deze kennis over te brengen op anderen;

  • Vanuit je eigen expertise ben je in staat de energieproblematiek breed te benaderen: dit vraagt vaardigheden op het gebied van samenwerken, relatiemanagement, innoveren en conceptueel denken;

  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift goed;

  • Je wilt deel uitmaken van een netwerk van energieprofessionals;

  • Je wilt je persoonlijk ontwikkelen;

  • Een gemiddeld cijfer van een 7.5 of hoger tijdens je bachelor is een pré, maar niet verplicht.