Wie zijn wij?

De studenten van de Community for Energy Top Talents volgen allemaal een energiegerelateerde masteropleiding aan de TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Twente, Rijksuniversiteit Groningen, of Universiteit Utrecht.

De studenten bouwen binnen de CETT aan een actief netwerk van energieprofessionals waarin blijvend wordt samengewerkt aan innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Studenten bezoeken de deelnemende bedrijven regelmatig en zien elkaar ook op de universiteit of in de kroeg. Alle studenten hebben gemeen dat zij excellente studieresultaten combineren met een brede maatschappelijke interesse en relevante extra-curriculaire ervaringen.

Hieronder vindt u een overzicht van alle aangesloten studenten, waar ieder in een kort persoonlijk verhaaltje vertelt wat hij/zij interessant vindt en waarom diegene bij de CETT zit!

Lichting 3 en 4 tijdens een bezoek aan Enexis Groep.

Lichting 4 (2018/2019)

Avinash Nayak

Electrical Power Engineering – TU Delft (2018/2019)

Hallo, leuk dat jij door onze profielen leest. Ik ben Avinash en ik ben lid van de “Community” werkgroep van de 4e lichting van de CETT. Ik studeer momenteel Electrical Power Engineering met een specialisatie in hoogspanning op de TU Delft. Hiervoor heb ik mijn bachelor elektrotechniek afgesloten op de TU/e in mijn thuisstad Eindhoven.
Tijdens mijn studie Elektrotechniek heb ik gemerkt dat ik affiniteit heb met de Energie Transitie. Tijdens colleges wilde ik altijd meer weten over duurzame elektrische power systems. Ik was vooral nieuwsgierig over het maatschappelijke aspecten. Hiermee deed ik mee met diverse workshops en trainingen bij energiebedrijven om mijzelf beter in de energie toekomst te oriënteren om mijn visie realiteit te maken. Nu ben ik hier, samen met de toppers van CETT.
Nu hebben wij de verantwoordelijkheid om te zorgen voor de onze generaties.  Het gaat vooral over het inspireren over het toekomst, het belang van, en de mogelijkheden in de energiewereld onder scholieren. Ik hoop hierbij dat ik mijn steentje bijdraag en dat wij samen een rots neer leggen met onze inspirerende team. Verder hou ik van tijd doornemen met vrienden, koken, en muzieksystemen.

Bram Ruiter

Technische Bestuurskunde – TU Delft (2018/2019)

Toen ik lang, lang geleden een studiekeuze moest maken wist ik wel wat ik wilde maar niet per se welke studie daarbij paste. Ik wilde namelijk later werk hebben dat ik zou kunnen verbinden met wat ik echt belangrijk vond, mijn idealen om het maar cliché te zeggen. Gelukkig is een studiekeuze geen eindpunt maar een startpunt waar je op allerlei manieren je eigen draai aan kan geven. Ik ben begonnen met Werktuigbouwkunde in Delft, maar doe nu Technische Bestuurskunde met een energie-specialisatie. Intussen heb ik een project genaamd Green-mE opgestart dat probeert meer nadruk op duurzaamheid te krijgen in het technisch onderwijs, een mini-transitie dat veel gelijkenissen heeft met de energietransitie. Mij aansluiten bij CETT was een mooie volgende stap en geeft mij de mogelijk op me zowel technische als niet-technisch in de energietransitie te verdiepen.
Studie is, gelukkig, niet alles! Zo ben ik wekelijks op de voetbalvelden te vinden en creëer ik eigen muziek in een in mijn krappe studentenkamer ingebouwde ‘studio’. Binnenkort wellicht te horen in een poppodium dichtbij. 😉 
Nou dat ben ik in een notendop, leuk dat je je verdiept in CETT en wellicht tot één van de CETT-activiteiten!

David van Nijen

Sustainable Energy Technology – TU Delft (2018/2019)

We worden tegenwoordig overspoeld met rapporten over heftige maatregelen die we moeten treffen om onder de 1.5 graden opwarming te blijven. Aan de andere kant zijn er ook veel mensen die helemaal niet geloven dat mensen invloed hebben op het klimaat. Ik denk dat we in een tijd leven waarin de energietransitie een van de grootste uitdagingen van het moment is. Ik ben van jongs af aan al geïnteresseerd geweest in dit onderwerp; dit begon allemaal bij mijn spreekbeurt over de opwarming van de aarde in groep 8. Ter afsluiting van mijn bachelor Technische Natuurkunde heb ik mijn bachelor eindproject gedaan over een nieuw type kernreactor op basis van Thorium: de MSFR. Het was voor mij een logische keuze om daaropvolgend te kiezen voor de master Sustainable Energy Technology. Naast mijn interesse voor energie opwekken probeer ik af en toe ook nog wat energie te verbruiken; ik voetbal met veel plezier bij de zaalvoetbalvereniging Tutor in Delft. CETT is een hele mooie toevoeging op de dingen die ik leer in mijn studie: je maakt kennis met verschillende bedrijven in de energiesector en je leert talentvolle studenten met dezelfde interesses kennen.

Ids Dijkstra

Industrial Engineering and Management | Energy and Environmental Sciences – Rijksuniversiteit Groningen (2018/2019)

Respectievelijk profvoetballer, geldteller, deelnemer olympische spelen, eigen baas; het waren mijn dromen als kleine jongen. Het mooie van een droom is de combinatie van ongeremdheid, perspectief en de werkelijkheid. Topsporter worden is de combinatie van genen hebben en willen trainen. Dit betekent niet dat, als de genen ontbreken, topsporter worden onmogelijk is. Ik was gedreven om toch die droom na te jagen. ‘Trainen is voor de talentlozen’ zul je mij daarom nooit horen zeggen. Integendeel, je komt nergens zonder trainen. Een gedachtegang zoals ‘trainen is voor de talentlozen’, ofwel, ‘wat je ook doet, het heeft toch geen zin’, limiteert ons. Ik ben van mening dat er geluisterd moet worden naar de ongeremdheid van dromen, het perspectief dat ze bieden en bovenal de werkelijkheid die zich er in verbergt. Dromen moet je najagen. Een leven op een eeuwig gezonde aarde voor mens en dier. Ja, dat heb je vast wel eens gedroomd. Helaas staat de mogelijke werkelijkheid van een dergelijke ongeremde gedachte onder druk. Het huidige perspectief voor mens en aarde is niet bepaald rooskleurig en vraagt om verandering, geïnitieerd door mensen. Perspectiefrijke dromen moeten werkelijkheid worden. Een gasnet bestaande uit waterstofgas in plaats van aardgas lijkt onmogelijk, maar waarom kunnen we onszelf en de techniek niet trainen zodat dit de realiteit wordt!?
Ik hoop net als mijn mede CETTers mijn steentje bij te kunnen dragen in de transitie naar een groenere aarde. De combinatie van technische, sociale, economische en politieke factoren gaat uitmaken hoe snel we in staat zijn een transitie te realiseren. In mijn ogen staat sociale verandering (dromen) op 1. economische verandering (drijfveer van alles) op 2. en technische verandering (de transitie) op 3. Mijn training voor deze droom doe ik middels mijn Masters IEM en EES, die ik met ontCETTend veel plezier volg aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ciao!

Kyra de Haan

Energy Science – Universiteit Utrecht (2018/2019)

Vorige week stond ik verkleumd en doorweekt buiten op de Dam terwijl de regen met bakken uit de hemel viel. Zo met mij nog 40.000 anderen. Waarom? Omdat wij de aandacht van Nederland willen trekken over het klimaatprobleem. Er is genoeg bewijs dat de opwarming van de aarde een feit is, ook wat daarvan de gevolgen zijn. Dus nu is het tijd om daar met zijn allen wat aan te doen. Ik ben sterk van mening dat verandering bij jezelf begint en ver reikt wanneer je anderen daarin meekrijgt. De saamhorigheid die ik voelde op de dag van de Klimaatmars, moeten wij in heel Nederland krijgen om een succesvolle duurzame energietransitie tot stand te brengen. Binnen CETT voel ik een sterke saamhorigheid doordat wij allen een passie hebben voor energie. Elke keer als wij elkaar weer spreken krijg ik nog meer motivatie om bij te dragen aan de energietransitie. Mijn doel is om dit voor heel Nederland te krijgen: de passie voor energie overbrengen en mensen meer enthousiasmeren door in gesprek te gaan. Geen doemdenken meer, maar het zien van kansen en uitdagingen. En ik ga deze uitdaging aan!

Joost Lammers

Applied Physics | Mechanical Engineering – TU Eindhoven (2018/2019)

Juwelier ´het kroontje´ staat bekend als onmogelijk te beroven. Daarom hebben de 195 beste boeven van het land de handen ineengeslagen om daar toch maar eens een einde aan te maken. De roof is geslaagd! Wat een feest! Helaas worden de boeven stuk voor stuk opgepakt, maar de politie heeft net te weinig bewijsmateriaal. De politie geeft elke boef individueel de mogelijkheid om zijn maten erbij te naaien, in ruil voor vrijheid. Als de boeven allemaal hun mond stilhouden, komt er natuurlijk niemand in de bak. In de geheime boevenvergadering onderhandelen en discussiëren ze en sluiten ze uiteindelijk samen het ´boeven´ akkoord. Maar zullen alle 195 boeven zich aan het akkoord houden…? Of anders gezegd, zullen alle 195 landen in de wereld zich aan een klimaatakkoord houden? Elk land is zelfstandig beter af om hun economische groei te bevorderen met goedkope olie, maar elk land weet dat op de lange termijn dit met aardige zekerheid funest is voor de wereld.  Vanuit dit perspectief is het helemaal niet zo makkelijk om de energietransitie te realiseren, er is immers zo een land dat voor ‘zichzelf’ kiest.. en dan volgt het volgende land.. Uiteraard is er een cultuurverandering nodig, maar ik denk deze gericht moet zijn op investeringen in de energietechniek: óf energie goedkoop maken door enorme massa productie, óf betere technologie. Dit is de reden dat ik in Eindhoven naast werktuigbouwkunde, ook kernfusie ben gaat studeren. Kernfusie is de perfecte oplossing voor betrouwbare, schone en massale energie. De techniek is al verder dan je denkt, maar er moet nog flink in geïnvesteerd worden!

Lode de Herdt

Sustainable Energy Technology – TU Delft (2018/2019)

Hallo! In tegenstelling tot meeste CETT’ers ben ik niet geboren en getogen in Nederland maar wel in het zuidelijke België! Na daar twaalf jaartjes te hebben gewoond ben ik met m’n ouders verhuisd naar de VS en Turkije. Vijf jaar geleden ben ik dan in Delft beland om hier te beginnen aan de bachelor Electrical Engineering.
In mijn derde jaar ben ik een semester op uitwisseling geweest naar Zwitserland, waar ik een minor in hernieuwbare energie heb gevolgd. Dit was een fantastische ervaring, en het heeft ook mijn interesse in duurzaamheid aangewakkerd. Na het vervolledigen van de bachelor had ik zin om wat meer van de praktische kant te proeven en ervaring op te doen. Daarmee had ik besloten een jaartje fulltime aan de slag te gaan bij Forze, een ‘dreamteam’ van de TU Delft, dat bezig is met het maken van een waterstof raceauto.
Ondertussen ben ik begonnen aan de master Sustainable Energy Technology. Ik vind het super dat ik in m’n studie niet alleen leer over hoe duurzame technologieën werken, maar ook over hoe we ze effectief kunnen toepassen. Ik hoop dat ik via CETT een netwerk kan opbouwen van ambitieuze en like-minded mensen binnen de energiesector!

Lukas Boogaart

European Wind Energy – TU Delft (2018/2019)

Mijn naam is Lukas en ik voel mij vereerd om onderdeel te zijn van de Community of Energy Top Talents. In tegenstelling tot velen ben ik niet vanaf jongs af aan een energie guru geweest. Een aantal jaar geleden, na de middelbare school, besloot ik om een jaar lang rond de wereld te zeilen. Al liftend van schip naar schip  bezocht ik veel continenten en stak ik twee keer de oceaan over. Het is pas vanaf dat moment, dat ik het inzicht kreeg in de mogelijkheden van hernieuwbare energiebronnen. De potentie van bijvoorbeeld wind is enorm en met de huidige klimaatsverandering een serieuze oplossing voor het energieprobleem.
Na mijn wereldreis ben ik werktuigbouwkunde gaan studeren aan de TU Delft. Daarna besloot ik mij verder op windenergie to storten door mij aan te melden voor de European Wind Energy Master. Tijdens deze master bezoek ik voor een half jaar de universiteiten van Kopenhagen en Trondheim om op het hoogste niveau over windenergie te leren. Aangezien mijn interesse ook bij de zee ligt specialiseer ik mij in de bouw van windparken op zee.
CETT is een hele gave manier om in contact te komen met studenten uit heel Nederland die dezelfde drive hebben. Door alle verschillende interesses en kennis gebieden kan je elkaar aanvullen en brainstormen over mooie ideeën. Daarnaast is het natuurlijk een gezellig clubje, en een mooie nieuwe groep vrienden. Ben je geïnteresseerd geworden? Meld je vooral aan of stuur me een berichtje voor meer info.
Groetjes!

Marieke Jacobs

Earth Surface and Water | Energy Science – Universiteit Utrecht (2018/2019)

Hee jij daar! Leuk dat je geïnteresseerd bent in de Community of Energy Top Talents! De aarde is naar mijn mening het mooiste en fascinerendste dat bestaat in het universum. Bergen, zeeën, rivieren, woestijnen, kloven, oerwouden, savannes.. En dat zijn slechts enkele aspecten. Één grote bol energie! We zijn gek dat we momenteel de aarde afbreken door grondstoffen als olie en aardgas te winnen, waarmee we door de verbranding ervan ook nog eens het aardse macro- én microklimaat, en de daarbij behorende ecosystemen en evenwichten, beschadigen. Maar zoals ik net al noemde hebben we geluk! De aarde is één grote energiebal en daar kunnen we gebruik van maken: zonne-energie, windenergie, waterenergie, thermische energie en nog veel meer zijn prachtige bronnen van duurzame energie, die samen met de bewustwording van duurzaamheid bij mensen, bijdragen aan het behoud van deze prachtige wereld. CETT is een prachtig initiatief en een heel leuk team van academici die allemaal hart hebben voor verduurzaming. Dat is goed, want een des te hechter, enthousiaster en fanatieker team, gaat bijdragen aan de energietransitie! Ik heb een bachelor gedaan in aardwetenschappen, omdat ik er van overtuigd ben dat voordat je iets kan veranderen je eerst kennis moet hebben van hoe de aarde procesmatig werkt. Nu doe ik de masters Earth Surface and Water en Energy Science om zo een brug te slaan tussen aarde en duurzaamheid. Daarnaast doe ik triatlons, en kook en reis ik graag: lekker bezig zijn met de natuur en aarde dus!

Manon van Eijkelenburg

Integrated Product Design – TU Delft (2018/2019)

“Nee Manon, we gaan gewoon op de fiets” Ik hoor het mijn vader nog zo zeggen.. Die dagen dat het buiten regende, vriendjes en vriendinnetjes met de auto naar de basisschool werden gebracht en ik altijd met tegenzin toch maar op de fiets sprong omdat mijn vader mij zo opvoedde.
Er  liggen  veel leuke uitdagen verscholen in het verduurzamen van je leven. Ook al zat het er altijd al in, ik ben er pas sinds kort heel actief mee bezig om mensen in mijn omgeving te inspireren en motiveren.
Tijdens mijn studie Industrieel Ontwerpen in aan de TU Delft ontwikkelde ik een interesse in circulaire economy en het gebruik van natuurlijke materialen in producten. Na het afronden van mijn bachelor ben ik een jaar fulltime lid geweest van het Solar Boat Team in Delft. Hier heb ik geleerd over de technieken van zonne energie en opslag hiervan. Maar wat voor mij nog een grotere les is geweest is het inspireren van grote bedrijven om stappen te maken richting een duurzame wereld. We moeten het samen doen om de energietransitie een boost te geven en dit was voor mij een motivatie om bij CETT aan te sluiten.
Het is geweldig om in contact te zijn met mensen die er hetzelfde over denken als ik en die ook hun steentje bij willen dragen in deze transitie. We inspireren en informeren elkaar over de nieuwste technieken, trends en nieuwtjes in de wereld van energie, voor mij een totaal nieuwe wereld waar ik een kijkje in mag nemen.
Ik vind het  mooi om te zien dat er steeds meer initiatieven uit de grond poppen die helpen de energietransitie te versnellen. Maar er zijn ook nog heel veel mensen die er geen seconde bij stil staan en ergens wel hebben gehoord dat het niet goed gaat met de aarde maar geen idee hebben wat er precies aan de hand is.
Mijn doel is om ook deze mensen te bereiken en bewust te maken. En dat ook zij gaan inzien dat ze kunnen helpen door kleine of grote veranderingen in het dagelijks leven aan te brengen. Samen staan we sterk en het begint allemaal bij de consument zelf.

Vincent Nieuwenhuis

Sustainable Energy Technology – TU Eindhoven (2018\2019)

Goedemorgen zon! Opgeladen begin ik iedere dag om me in te zetten voor een schonere toekomst!
Hoe kunnen we met zijn allen en de toenemende wereldbevolking leven op een eindige wereld, op een manier die duurzaam verantwoord is? Dit complexe vraagstuk is wat mij bezighoud en waar ik antwoord op hoop te vinden.
Een eerste stap in mijn zoektocht was de start aan het bachelorprogramma, Sustainable Innovation, op de TU Eindhoven. Hier heb ik geleerd over complexiteiten en uitdagingen die gepaard gaan met de implementatie van duurzame technologieën, vanuit een technologisch, economisch en sociaal oogpunt. Dit prikkelend avontuur heb ik doorgezet met de opvolgende master, Sustainable Energy Technology, om meer te weten te komen over de werking van duurzame technologieën.
Naast mijn studie zet ik mij in om de energietransitie te versnellen. Ik ben betrokken bij stichting Team Energy, een platform voor alle energie-enthousiastelingen van de TU/e met affiniteit voor duurzame ontwikkeling. Met elkaar, zetten wij uiteenlopende initiatieven neer om mensen bij elkaar te brengen. De omwenteling naar schone energie is namelijk enkel te praktiseren als iedereen zijn steentje bijdraagt!
Ik geloof sterk in de synergetische effecten (1+1=oneindig) die zich voordoen wanneer gepassioneerde mensen, die zich voor eenzelfde doel inzetten, bij elkaar komen. De CETT is een uitstekend voorbeeld hiervan, waar gelijkgezinde studenten ideeën met elkaar uitwisselen over de energie van morgen.

Rick Peters

Sustainable Energy Technology – TU Einidhoven (2018\2019)

Heey! Ik ben Rick, masterstudent Sustainable Energy Technology op de TU/e en vastbesloten om een zo groot mogelijke impact te hebben in de energietransitie. Sinds een jaar of 14 ben ik gepassioneerd bezig met klimaatverandering, het ‘redden van de wereld’ en de transitie naar een duurzame, circulaire en niet-consumptie gedreven maatschappij. Binnen en buiten mijn opleiding ben ik bezig met deze missie, en de CETT-beurs is voor mij een mooie mogelijkheid om studenten en bedrijven met dezelfde missie te vinden. Niemand gaat deze transitie alleen waarmaken (behalve Elon Musk natuurlijk;)) en een goed netwerk hebben in de nog kleine duurzame energiewereld is van belang om samen de transitie te versnellen. Binnen CETT vind ik het vooral heel interessant en leerzaam om bij te dragen aan de gastlessen, iets wat ik nu ook binnen team energy probeer te doen. Bovendien geef ik al zeven jaar met plezier bijles en examenbegeleiding aan middelbare scholieren en basisschoolleerlingen, een bijbaan waar ik ontzettend veel van heb geleerd en nog steeds van leer.
Ik hoop dat ik CETT de komende jaren met mijn opgedane ervaring, enthousiasme en communicatieve skills kan helpen om de energietransitie te versnellen!

Pam Engwirda

Energy Science – Universiteit Utrecht (2018/2019)

Hoi! Mijn naam is Pam en ik heb mij in 2018 aangesloten bij CETT. Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de energiesector en alles dat daarbij komt kijken. Zo gaf ik op 10-jarige leeftijd al een spreekbeurt over de werking van een motor in een auto. Toen wist ik nog niet wat het effect van deze motoren op het klimaat is. Met de huidige kennis en ontwikkelingen hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het verduurzamen van de energiesector. In maart 2018 heb ik mijn Bachelor Natuurwetenschap & Innovatiemanagement aan de Universiteit Utrecht gehaald. Tijdens mijn Bachelor kregen wij de tools aangereikt om een brug te vormen tussen techniek en maatschappij. Van thermodynamica tot verschillende innovatie theorieën. Deze brede blik is erg belangrijk bij het oplossen van complexe problemen. Het samenbrengen van verschillende studenten is dan ook iets wat mij erg aanspreekt in CETT. In mijn Master Energy Science specificeer ik mij verder op de energie sector en zijn opkomende technologieën.
Naast mijn studie is een van mijn hobbies fotografie. In mijn semester in Victoria, Canada heb ik dan ook erg genoten van het fotograferen van de indrukwekkende natuur. Daarnaast ben ik gek op lekker eten en word ik gelukkig van het helpen van anderen.
Ik hoop met CETT meer jongeren te kunnen enthousiasmeren over de energietransitie en zijn mogelijkheden. Op die manier meer mensen bij elkaar te brengen en de energietransitie te versnellen.

Martijn van Bergen

Mechanical Engineering – Universiteit Twente (2018/2019)

Recent waren er de eerste klimaatspijbelaars in Nederland. Scholieren die gaan spijbelen en demonstreren om de overheid op te roepen om meer maatregelen te nemen tegen klimaatopwarming. Het is inmiddels al zover gekomen dat zelfs onze middelbare scholieren gaan demonstreren voor een beter klimaat. Tegenwoordig worden we overspoelt met nieuws over klimaatopwarming en de gevolgen daarvan.
Ik ben Martijn van Bergen en ik ben geboren in Deventer. Op het moment doe ik mijn master werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente. Hier heb ik ook mijn bachelor werktuigbouwkunde gedaan. Ik ben van mening dat het doel van techniek is om het leven van mensen beter te maken. Wij in Nederland, maar nog veel meer in andere landen, voelen de gevolgen van klimaatopwarming. Daarom moeten wij met zijn alle techniek gaan gebruiken om te vechten tegen klimaatopwarming. Het mes snijdt ook nog eens aan twee kanten want de energietransitie die we met zijn allen door moeten maken is ook nog eens een gigantische drijfveer voor fascinerende innovaties! We kunnen juist nu heel veel mensen het leven beter maken door nieuwe technologieën te ontwikkelen en in te zetten om de energietransitie voor mekaar te krijgen.
Dit is mijn mindset en daarom ben ik blij dat ik onderdeel uit mag maken van de CETT. Deze community van gelijkgestemde en gemotiveerde studenten is voor mij erg inspirerend en uitdagend. Daarnaast is het ook nog een gezellige groep om deel van uit te maken.

Lichting 3 (2017/2018)

Emma Zomer

Sustainable Energy Technologies – TU Delft (2017/2018)

Ik ben Emma Zomer, 24 jaar en 6e jaars student aan de Technische Universiteit Delft. Ik ben geboren en getogen in het altijd moderne Almere en ik heb daar 18 jaar lang tegen de windmolens aan mogen kijken in de polder. Ik verhuisde naar Delft voor de bachelor Applied Earth Sciences, een studie die zich voornamelijk richt op aardobservatie, mijnbouwkunde, olie- en aardgaswinning. U hoort het goed, ik ben begonnen met een opleiding in de fossiele kant van de energiesector. In mijn derde jaar begon ik aan de minor Sustainable Energy Science in Trondheim, Noorwegen. Voor mij kwam daarmee de realisatie dat ik een passie had voor een bredere energiemix en de technologisch innovatieve stappen die noodzakelijk zijn om een duurzamere toekomst in te richten. Ik besloot om na mijn bachelor te beginnen aan de master Sustainable Energy Technologies en houd mij daarbinnen bezig met solar energy, storage technology, power engineering en metaal recycling. Verder laat ik mijn kennis over de fossiele aspecten niet achter mij maar neem deze graag mee zodat ik met iedereen kan meedenken over de energiemarkt van de toekomst!

Lennard Pol

Sustainable Energy Technologies – TU Delft (2017/2018)

In september 2017 ben ik aan mijn master begonnen in Delft. Op de plaatselijke TU studeer ik Sustainable Energy Technologies, waarin ik mij bezig houdt met vele belangrijke aspecten van de energietransitie. Zo interesseer ik mij onder andere in zonne-energie, windenergie en energieopslag. In mijn vrije tijd sport ik veel, zit ik bij een studentenvereniging en geniet ik. Ik ben geboren en getogen in Rijswijk, onder de rook van Den Haag. Helaas merkte ik al vroeg dat je dit ook letterlijk kunt nemen. Op de middelbare school vond ik het al erg vervelend dat er zoveel vervuilende auto’s rondreden in de buurt en maakte ik mij zorgen om de vele industrieën in omstreken van waar ik toen woonde. Destijds weet je nog niet dat jij een paar jaar later al kan gaan bijdragen aan het indammen van deze problemen en het oplossen van het grootste en belangrijkste vraagstuk in de wereld. 
Enige jaren geleden startte ik met Technische Bestuurskunde aan de TU Delft en daarin trachtte ik mijzelf ook in mijn studie meer te focussen op de energiesector en klimaatverandering. Ik ben een energie-traject gaan volgen binnen mijn studie en deed een minor in hernieuwbare energie technologieën. Binnen CETT wil ik graag mijn passie en kennis over de voorgaande onderwerpen inzetten om te energietransitie te versnellen en bijdragen aan het creëren van een (inter-)nationaal netwerk met hetzelfde doel. Doe jij ook mee?

Rogier Roobeek

Sustainable Energy Technologies – TU Delft (2017/2018)

Wat was ik gelukkig toen ik te horen kreeg dat ook ik mag behoren tot de nieuwe lichting van de Community of Energy Top Talents. Mijn naam is Rogier Roobeek en ik ben eerste jaars master student Sustainable Energy Technologies aan de TU Delft én eerste jaars master student Industrial Ecology aan de Universiteit Leiden. Beide doe ik met veel plezier (hoewel het qua planning af en toe best lastig kan zijn aangezien ik in Amsterdam woon en in Leiden/Delft studeer). Toch haal ik veel energie uit het wonen in Amsterdam, omdat er zo veel meer te doen is en de meeste vrienden en familie er wonen. Heerlijk om bijvoorbeeld na een dag te studeren te gaan varen op de grachten. Juist de combinatie van de masters biedt interessante inzichten. Industrial Ecology is namelijk een stuk conceptueler, wat op een andere manier doet nadenken over de uitdagingen van de energie transitie en de verduurzaming in zijn algemeenheid. In mijn ogen is de grote uitdaging van de energietransitie namelijk de verbinding die de spelers in de energie wereld op constructieve manier moeten zoeken. Hopelijk kan ik hieraan bijdragen door juist de verschillende inzichten die ik heb opgedaan (financiering, engineering en beleid) te gebruiken.

Xander Blauw

Industrial Ecology – TU Delft en Universiteit Leiden (2017/2018)

Hallo, mijn naam is Xander Blaauw, ik ben geboren en opgegroeid in Utrecht. Vanaf een jonge leeftijd heb ik affinitiet met technologie en de rol die het speelt binnen de maatschappij, daarom ben ik Natuurwetenschappen en Innovatie management gaan studeren. Tijdens mijn Bachelor werd voor mij duidelijk dat mijn carriere om de energie transitie zal gaan draaien. Energie vormt immers de basis van de moderne maatschappij en is tegelijk ook de bron van een aantal prominente globale maatschappelijke problemen*. Ik ben dit academisch jaar begonnen aan de master Industrial Ecology Leiden en Delft om de interconnectiviteit van maatschappelijke energie en materiaal stromen beter te begrijpen. Komend jaar start ik ook met de master Energy Science zodat ik met mijn kennis en blik op de wereld bij kan dragen aan een schonere wereld. Naast mijn professionele interesses ben ik ook gitarist, pro gamer, programmeur, pc bouwer en ben ik bezig met deep learning en cryptovaluta in mijn vrije tijd. Ik ben enorm blij met mijn plek binnen CETT, het geeft mij de kans om mijn netwerk op te bouwen en een kijkje in de keuken van de energie sector te nemen. Hopelijk leidt het tot kansen om mezelf te ontwikkelen, in elk geval zal ik mij erg gaan vermaken!

Senja de Boom

Sustainable Energy Technologies – TU Delft (2017/2018)

Hallo lezer! Ik ben Senja, een van de nieuwste leden van CETT. Ik ben al sinds ik jong was gepassioneerd over het redden van de wereld. Mijn 5-jarige hartje brak elke keer als ik het welbekende filmpje zag van de eenzame ijsbeer op de afbrokkelende ijsrots. Vroeger probeerde ik de ijsbeer te redden door vegetarisch te eten en lid te worden van WWF kids, later besloot ik dat ik er beter een carrière van kon maken. En dat is hoe ik hier ben beland. Ik ben begonnen met studeren in Eindhoven, BSc Sustainable Innovation. Daar heb ik geprobeerd bij te dragen aan een schonere wereld bij team FAST en bij STORM Eindhoven. Bij team FAST ontwikkelden we een bus die op mierenzuur rijdt, een nieuwe duurzame brandstof. Met STORM heb ik 2 jaar gewerkt aan de eerste elektrische toermotor. Met die motor zijn we in 80 dagen rond de wereld gereden, om de potentie van elektrisch rijden overal te laten zien. Ik leerde al snel dat er veel impact te maken valt in de energie sector, vooral met de ontwikkeling van goede energie opslag. Vandaar dat ik nu de master Sustainable Energy Technology doe in Delft en lid ben van CETT. Naast mijn studiecarrière houd ik me ook graag druk. Ik reis graag, ik hou van mijn hockeyteam, ik speel graag piano, en ik doe graag allerlei klusjes om mijn centjes te verdienen, bijlesgeven is een van mijn favoriete baantjes. Dat lijkt me genoeg informatie over mij.  Leuk dat je interesse in mij en CETT toont. Neem vooral contact op. Groetjes! Senja

Bart van der Holst

Applied Physics | Industrial and Applied Mathematics – TU Eindhoven (2017/2018)

Dag allemaal! Mijn naam is Bart van der Holst en ik studeer nu Industrial and Applied Mathematics aan de TU/e. Voordat u mij in de rede valt met vragen over wat wiskunde nu met energie te maken heeft, kan ik het antwoord nu al verklappen: ontzettend veel! Stel er valt een elektriciteitscentrale uit in Nederland, hoe kunnen we dat met de andere centrales dan het slimste bufferen? Hoe zorgen we dat ons gasnetwerk veerkrachtig blijft als we met warmtekrachtkoppelingen steeds meer verbindingen leggen met het elektriciteitsnet/lokale warmtedistributienetwerken? Kortom, er zijn heel veel interessante vragen waar wiskundigen kunnen bijdragen! Mijn andere interesses liggen op het gebied van natuurkunde, programmeren, klimaat, literatuur en filosofie; eigenlijk zijn er maar weinig dingen die ik niet interessant vind! Verder vind ik het heel leuk om voor de klas te staan en steeds nieuwe sporten te proberen.

Marvin Tiemessen

Sustainable Energy Technology – TU Eindhoven (2017/2018)

Ik ben Marvin, geboren en getogen in de Achterhoek. Sinds een aantal jaren brabo door het volgen van een studie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Huidig student Sustainable Energy Technology en kom vanuit de multidisciplinaire studie Sustainable Innovation. Dit multidisciplinaire denken wordt ook gereflecteerd in het doen in het dagelijks leven. Ik vind het leuk en uitdagend om problemen in de wereld te bekijken vanuit verschillende oogpunten. In mijn optiek wegen ze allemaal mee om complexe problemen op te lossen, want het is nooit zo zwart-wit zoals sommigen laten vermoeden. Werkzaam zijn in de grote uitdaging om van 0 naar 100% duurzaam te gaan is mijn missie.  Ik hoop niet alleen in mijn carrière een positieve impact te maken, maar ook in het dagelijks leven, door beslissingen te maken die niet alleen goed zijn voor mezelf, maar ook voor anderen. Binnen CETT wil ik me graag inzetten voor de aangesloten bedrijven en de andere studenten om leuke en leerzame activiteiten te organiseren. Ik denk dat we met zoveel stel hersens veel kunnen betekenen voor de samenleving, en hoop dat we in de toekomst elkaar kunnen vinden wanneer we samen een vuist moeten maken tegen klimaatverandering en voor de energietransitie. Naast mijn studie vind ik het leuk om de wereld om ons heen vast te leggen, en dat doe ik met mijn camera. Het zijn krachtige apparaten waar mensen zich ook bewust van kunnen worden van de effecten van klimaatverandering.

Martijn de Munck

Chemical and Process Technology – TU Eindhoven (2017/2018)

Hallo allemaal! Mijn naam is Martijn de Munck en ik ben opgegroeid in Oude-Tonge op het eiland Goeree-Overflakkee. Ik woon inmiddels al een paar jaar in Eindhoven, waar ik net ben begonnen aan de master Chemical and Process Technology aan de TU Eindhoven. Ik vond energie altijd al erg interessant en energie speelt ook een belangrijke rol in mijn studie. Zo heb ik tijdens mijn bachelor gewerkt aan het produceren van waterstof met behulp van membraanreactoren waardoor CO2 kan worden afgevangen. Met behulp van dit proces kan er energie worden geproduceerd zonder veel van dit broeikasgas uit te stoten. Dit is een voorbeeld van nieuwe technologieën waarmee een scheikundig technoloog bij kan dragen aan de energietransitie. Ik vind het interessant en ook een uitdaging om deze technieken toe te gaan passen in de maatschappij, door deze bijvoorbeeld in een (chemisch) proces te implementeren. Hiermee kan de overstap naar nieuwe en schonere energie worden gemaakt. Naast mijn studie houd ik ervan om gitaar te spelen, kijk ik graag honkbal en houd ik ervan om te gaan sporten.

Len Wismeyer

Sustainable Innovation – TU Eindhoven (2017/2018)

Hallo allemaal! Mijn naam is Len Wismeyer, 25 jaar en opgegroeid in Ellecom. Energie en duurzaamheid is voor mij van jongs af aan al een grote bron van interesse. Om deze reden ben ik een aantal jaar geleden gestart met de opleiding Sustainable Innovation op de TU in Eindhoven. Binnen deze opleiding heb ik de richting energie gevolgd waarbij je op een multidisciplinaire manier naar het energiesysteem leert kijken. Op dit moment ben ik bezig met een master in Innovatie Management. Echter is mijn interesse voor energie is niet alleen terug te vinden in mijn studiekeuze. Naast mijn studie maak ik deel uit van Team Energy waarmee ik afgelopen jaar het energie congres Energy Now heb georganiseerd. Dit jaar mag ik deel uitmaken van het bestuur waar ik verantwoordelijk ben voor de externe relaties. Ik vind het super tof om te zien hoeveel mensen er bezig zijn met de energie transitie en ik ben blij dat ik deel kan uitmaken van een gemotiveerde community als CETT!

Davine Janssen

Environomical Pathways for Sustainable Energy Systems – Verscheidene Universiteiten (2017/2018)

Hallo allemaal! Mijn naam is Davine Janssen, ik ben 22 jaar oud en hoewel ik geboren ben in Maastricht en mijn bachelor (sustainable innovation) in Eindhoven heb gedaan, durf ik te stellen dat ik op dit moment de meest Noordelijk gesitueerde CETT student ben. Ik studeer namelijk aan het KTH royal institute of technology in Stockholm. De master de ik doe, SELECT (environomical pathways for sustainable energy systems), gaat vooral over de opties die we hebben wat betreft hernieuwbare energiebronnen, hoe die werken en welke uitdagingen er daarin op technisch, economisch en sociaal gebied bestaan. Ontzettend interessant, maar de inhoud van de master is niet de enige reden dat ik naar Stockholm ben vertrokken. Ik was en ben vooral ook heel erg geïnteresseerd in hoe het komt dat de Zweden het zo goed lijken te doen op het gebied van duurzaamheid en wat andere landen daarvan kunnen leren. Ook vind ik het een mooie kans om via deze master medestudenten van over de hele wereld te kunnen ontmoeten en de energietransitie op die manier van verschillende kanten te leren zien.

Niek Brinkhof

Energy and Environmental Sciences – Rijksuniversiteit Groningen (2017/2018)

Hallo allemaal! Mijn naam is Niek Brinkhof, ik ben 22 jaar en geboren en getogen in het kleine maar fijne Sallandse Heeten. Via de Bachelor Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente ben ik nu in Groningen beland, waar ik de Master Energy and Environmental Science volg aan de RUG. Mijn masterkeuze is vooral gebaseerd op de motivatie om een bijdrage te leveren aan de grootste uitdaging waar we nu als mensheid voor staan; het realiseren van de energietransitie. De noodzaak van deze transitie, maar ook de grote uitdagingen die komen kijken bij het tot stand komen van deze transitie spreken mij heel erg aan. Wat ik onder andere mooi vind aan mijn master is dat ik leer samen te werken met studenten met verschillende achtergronden van over de hele wereld. Samenwerking is ook essentieel voor de energietransitie, die alleen op interdisciplinair niveau gerealiseerd kan worden. Dat zorgt voor een mooie uitdaging waar we met z’n allen aan kunnen bijdragen. Naast studeren, sta ik graag op een voetbalveld, zowel op gras als in de zaal.  Andere sporten ga ik ook niet uit de weg en ik ga graag op stap met vrienden.

Tamara Exterkate

Energy Science – Universiteit Utrecht (2017/2018)

Mijn naam is Tamara Exterkate en ik ben geboren en opgegroeid in Gouda. Vanwege mijn studie ben ik naar het mooie Utrecht verhuisd, waar ik nu alweer enkele jaren woon. Hier heb ik mijn bacheloropleiding Natuurwetenschap en Innovatiemanagement aan de Universiteit Utrecht afgerond. Deze opleiding heeft mij een brede achtergrond gegeven en nu wil ik mij specialiseren in de transitie naar een duurzamer energiesysteem door middel van mijn masteropleiding Energy Science. Dit is een interdisciplinaire opleiding die zich focust op het energiesysteem als geheel. Zowel wetenschappelijke en technologische principes als de impact van markt en beleid op het energiesysteem komen aan bod. Eén van de uitdagingen die ik zelf erg interessant vind is de toenemende elektrificatie van ons energiesysteem. De oplossingen liggen in netwerkaanpassingen om vraag en aanbod slimmer af te stemmen en grootschalige, rendabele energieopslag. Ik ben erg benieuwd hoe we dit gaan organiseren en speel hier in de toekomst graag zelf een rol in. Naast mijn studie en deze interessante vraagstukken, houd ik er ook van om met vrienden te eten, muziek te luisteren en concerten te bezoeken.

Thijs Verboon

Energy Science – Universiteit Utrecht (2017/2018)

Mijn naam is Thijs Verboon en ik ben opgegroeid in Dordrecht. Al vanaf de middelbare school heb ik een grote interesse in de veranderingen in de energiewereld en het kwam daarom niet als een verassing dat ik na mijn bachelor Natuurwetenschappen en innovatiemanagement begon aan de master Energy Science. Naast mijn studie ben ik student consultant en mede-eigenaar van het bedrijf Shift Innovatie. Hier geef ik advies over energie en innovatie gerelateerde zaken. CETT is een mooie kans om mij te verrijken met kennis van de bedrijfswereld. Daarnaast ben ik blij dat ik als onderdeel van deze ‘community’ kan bijdragen aan het verspreiden van kennis over de energiewereld, en daarnaast met veel mensen uit het bedrijfsleven kan sparren over de huidige stand van zaken, ‘bottlenecks’ en eventuele oplossingen. Ik vind het interessant om het energieprobleem in een grotere context te bekijken. Om deze reden ben ik vorig jaar naar Zuid-Afrika afgereisd om kennis te maken met visies en ideeën over de energiewereld in een ander continent. Hoewel grootschalige veranderingen vaak langzaam plaatsvinden, denk ik dat samenwerkingsinitiatieven, als CETT, een grote stap zijn in het versnellen van deze veranderingen.