Electrical Power Engineering – TU Delft (2020/2021)

Bart

Hoe gaaf is het feit dat we elektriciteit kunnen maken van wind en zonnestralen? Deze elementen, die we overal om ons heen kunnen vinden, hebben de potentie om ons mooie landje in zijn volledige energiebehoefte te voorzien. Hoe we dit voor elkaar kunnen krijgen is echter nog een hele uitdaging, zo is het huidige elektriciteitsnet niet geschikt om energie aan terug te leveren en vindt de opwekking van de energie vaak niet plaats op hetzelfde moment als dat er behoefte naar is. Hoe we deze uitdagingen als land aan gaan pakken vind ik onwijs interessant en wil ik graag bij helpen.

Mijn naam is Bart en ik ben trots deel te zijn van de 6e lichting van Energietalenten. Nadat ik mijn bachelor Electrical Engineering aan de TU Delft succesvol had afgerond was het voor mij een logische stap om de master Electrical Power Engineering te gaan doen. Binnen en buiten mijn studie houd ik me bezig met de technische en logistieke uitdagingen rond de energietransitie. Zo heb ik een halfjaar stage gelopen als energietransitie consultant en werk ik nu naast mijn studie al als Junior Consultant. Als Energietalent hoop ik nog meer mensen te kunnen enthousiasmeren voor de energietransitie!