Sustainable Energy Technology – Universiteit Twente (2021/2022)

Bas

Hallo! Ik ben Bas, 22 jaar. Ik ben opgegroeid in het natuurrijke Twente, waar het vanzelfsprekend is om bewust met de natuur om te gaan. Maar ook hier zijn indirecte nadelige gevolgen van het huidige energiegebruik aanwezig, al zijn deze soms niet zichtbaar. Tijdens mijn bachelor Industrial Design Engineering kwam ik erachter dat mijn interesses liggen in de energiesector. Met mijn master Sustainable Energy Technology in Enschede wil ik meehelpen aan een groen energienetwerk, waardoor milieuvriendelijk leven makkelijker wordt.

Ik vind het inspirerend om te zien hoe in verloop van tijd het draagvlak voor een groenere samenleving groeit. Zo eten we met zijn allen minder vlees, pakken vaker de fiets en gaan eens naar Texel in plaats van Gran Canaria. Bij de enorme uitdagingen die we te wachten staan in de energietransitie, is het fijn om te weten de we het met zijn allen doen. In de 7e lichting EnergieTalenten hoop ik mijn bijdrage te leveren aan deze groene mentaliteit door de toekomstige engineers, CEOs en monteurs enthousiast te maken voor dit gezamenlijke doel. Mijn passie voor techniek en het tackelen van uitdagingen in teamverband komen hierbij goed van pas.