Sustainable Energy Technologies / Robotics – TU Delft (2022/2023)

Clemente

De energietransitie wordt beschouwd als dé uitdaging van onze generatie waarin innovatie en bewustzijn de doorslaggevende factoren zullen zijn. Energietalenten zie ik als een perfect voorbeeld van een initiatief waar deze aspecten samenkomen en met trots kan ik zeggen dat ik deel uitmaak van de achtste lichting.

Mijn naam is Clemente en de technologieën die de transitie mogelijk moeten maken hebben mij sinds jongs af aan geïnteresseerd. Onder andere om deze reden heb ik gekozen voor de bachelor werktuigbouwkunde aan de TU Delft waar duurzame en efficiënte systemen centraal staan. Zo heb ik voor mijn eindproject samen met een team van tien studenten een windmolen op schaal ontworpen en gebouwd. Een heel gaaf project, waarbij we nieuwe technieken hebben onderzocht en geïmplementeerd die later op grote windparken zouden kunnen worden toegepast! Naast mijn studie ben ik ook actief geweest met de energietransitie, in de vorm van het enthousiasmeren van medestudenten. Zo heb ik samen met een groep van zeven studenten de ‘All Energy Day’ georganiseerd. Bij het event kwamen 500 studenten, 30 bedrijven en experts waarbij de nieuwste ontwikkelingen van de energietransitie vanuit een interdisciplinair oogpunt werden belicht.

In september 2022 ben ik begonnen aan de master Robotics aan de TU Delft. Dit veld bevindt zich in een relatief vroeg stadium maar heeft enorme potentie om een krachtige tool te worden in de duurzame energiesector. Ik kijk er naar uit om samen met mijn mede Energietalenten deze kennis toe te passen en mijn steentje bij te dragen aan een groene toekomst!