Applied Physics – Universiteit Twente (2020/2021)

Elise

Toen ik in groep 5 mijn spreekbeurt gaf legde ik al vol passie uit wat energie was, hoe een dynamo werkt en ook hoe energie wordt opgewekt. Mijn eerste presentatie over duurzame energie was nog voor ik wist hoe complex het is. Over de jaren heen heb ik meegewerkt aan duurzaamheidsprojecten en werd de complexiteit steeds duidelijker. 

Bijvoorbeeld; Wind/zonne energie de-stabiliseren het net, het gedrag van mensen is lastig te veranderen en het afschaffen van kolen in Polen is door de culturele verbintenis bijna onmogelijk.

Alle verschillende problemen maakt de energietransitie de grootste uitdaging van deze eeuw. Maar een uitdaging is niet iets om voor weg te lopen!

De oplossing ligt niet bij één techniek of één verandering; alles en iedereen is nodig om een groene toekomst in te gaan. 

Ik ben geïnteresseerd in techniek en in het gedrag van de kleinste deeltjes in materialen. Ik heb een bachelor Advanced Technology gedaan en doe mijn master Technische Natuurkunde met specialisatie materiaalkunde aan de Universiteit Twente. Verder ben ik dol op presenteren en uitleggen.

Het Energietalentenprogramma brengt mijn passie, interesse en idealen bij elkaar en daarom ben ik blij dat ik mij bij Energietalenten heb mogen aansluiten!