Sustainable Energy Technology – TU Eindhoven (2022/2023)

Ewout

Voor een lange tijd wist ik niet wat ik later wilde gaan doen voor studie of voor werk, totdat ik een documentaire keek over klimaatverandering. Deze documentaire liet mij zien hoe groot het klimaatprobleem is en dat het alleen maar groter wordt. Dit inspireerde mij om een deel te worden van de oplossing, en dus wilde ik vanaf dat moment mezelf opleiden en gaan werken in de duurzame sector.

Ik ben begonnen met de studie Sustainable Innovation aan de TU/e. In mijn tweede jaar ben ik begonnen met een studententeam genaamd Team Polar waar ik uiteindelijk twee jaar de team manager van ben geweest. Met dit studenten team zijn wij bezig een duurzaam en autonoom onderzoeksvoertuig te ontwikkelen voor op Antarctica. Gedurende deze drie jaar heb ik ook de kans gekregen om persoonlijk naar Antarctica te gaan. Deze reis heeft een enorme indruk achtergelaten op mij.

Ik ga nu beginnen met de master Sustainable Energy Technology aan de TU/e. Binnen Energietalenten wil ik graag zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren om mee te werken aan de energietransitie. Daarnaast hoop ik mij verder te ontwikkelen binnen deze sector door goed contact te leggen met alle partner bedrijven. Als u contact wilt leggen stuur dan vooral een bericht!