Sustainable Energy Technology – TU Delft (2023/2024)

Floor

De energietransitie is hét probleem waar we nu als maatschappij tegenaanlopen en wat doorwerkt in alle facetten van de samenleving. Om dit probleem aan te pakken en om de energietransitie te versnellen, is het essentieel om iedereens motivatie en kennis te bundelen om dit te realiseren. De uitdaging zit hem juist in het bundelen, aangezien het zowel de grootste technische als de grootste maatschappelijke uitdaging van de eeuw is.

Mijn naam is Floor Borstlap en sinds jongs af aan heb ik affiniteit met duurzaamheid en de innovatieve technologieën die daarvoor nodig zijn. Zodoende, heb ik voor de bachelor Werktuigbouwkunde aan de TU Delft gekozen. Voor mijn eindproject deed ik samen met tien studenten mee aan de International Small Wind Turbine Contest (ISWTC). Voor deze super toffe wedstrijd ontworpen we een wind turbine waarop we een nieuwe methode konden testen om de efficiëntie van grote windparken te vergroten, de ‘Helix Approach’. Naast mijn opleiding was ik afgelopen jaar verantwoordelijk voor de organisatie van All Energy Day 2023. Een dag waarbij 600 studenten, 30 bedrijven, geïnteresseerden en experts op het gebied van de energietransitie samenkomen en waar de meest recente ontwikkelingen worden uitgelicht.

Sinds september ben ik begonnen met mijn master Sustainable Energy Technology aan de TU Delft, waardoor ik mijn passie voor de energietransitie kan voortzetten. Ik kijk ernaar uit om bij Energietalenten samen met andere enthousiastelingen meer te leren over de energietransitie en hier zo mijn steentje aan bij te dragen. Op naar een duurzame toekomst!