Sustainable Energy Technology – TU Eindhoven (2020/2021)

Jaïr

”Hee! Jaïr hier! Leuk dat je dit leest. Ik ken je nog niet maar we hebben waarschijnlijk één ding gemeen: onze behoefte aan lucht, om te leven. Maar, wist jij, dat er jaarlijks 8,8 miljoen mensen sterven als direct gevolg van luchtvervuiling? En dat de Nederlandse lucht één van de vieste is in Europa?

 

Daar worden natuurlijk maatregelen tegen genomen. Zo las ik 5 jaar geleden dat de EU had bepaald dat alle lidstaten in 2020 14% hernieuwbare energie moeten hebben. Vol enthousiasme startte daarom de bachelor Sustainable Innovation aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Hier leerde ik dat innovaties en duurzame technieken op zichzelf de wereld niet gaan veranderen. De politiek, economie en gebruiker spelen een minstens zo’n grote rol. In de transitie naar duurzame energie, moet daarom iedereen zijn steentje bijdragen. Momenteel zet ik het avontuur naar schone energie voort, met de master Sustainable Energy Technology en als deel van de 6e lichting Energietalenten!

 

En die doelstelling? Met 7,4 procent van de energie uit hernieuwbare bronnen is Nederland hekkensluiter in Europa. Dat gaan we eens veranderen! Alleen samen kunnen we de huidige energiepraktijken verduurzamen! Want ik heb net als jij schone lucht nodig!”