Industrial Ecology – TU Delft / Universiteit Leiden (2023/2024)

Lotte

Mijn naam is Lotte Nijhof en ik maak trots deel uit van de 9e lichting energietalenten. Van jongs af aan wist ik dat ik iets met duurzaamheid wilde doen. Als kind dacht ik dat dit betekende werken als vrijwilliger in arme landen. Naarmate ik ouder werd, ontdekte ik dat werken binnen een duurzaam kader mij dezelfde voldoening gaf. Logischerwijs besloot ik me in te schrijven voor de Bachelor Global Sustainability Science aan de Universiteit van Utrecht.

Aanvankelijk specialiseerde ik me in Business & Innovation, maar miste precisie en zocht concrete antwoorden over de daadwerkelijke impact van producten en beleidsbeslissingen. De antwoorden vond ik toen ik mij ook ging specialiseren in Energy & Resources. De combinatie tussen deze twee disciplines is waar ik me verder op wil focussen. Daarom koos ik voor de interdisciplinaire Master Industrial Ecology aan de TU Delft en de Universiteit Leiden.

Hoewel ik zeker weet dat ik me wil inzetten voor het versnellen van de energietransitie, is de exacte manier en de organisatie waarbij ik me wil aansluiten nog niet bepaald. Daarom ben ik erg enthousiast over Energietalenten, omdat het programma me de mogelijkheid biedt om dit verder te verkennen.