Complex Systems & Engineering – TU Delft (2021/2022)

Maaike

De energietransitie doen we samen. De laatste jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest op het gebied van verduurzaming. Steeds meer mensen hebben zonnepanelen op hun dak liggen. Tegelijkertijd zijn er nog heel veel woningen in Nederland niet of nauwelijks geïsoleerd. Om de energietransitie te realiseren is er nog flink werk aan de winkel! Tijdens mijn bachelor Technische Bestuurskunde aan de TU Delft werd niet alleen aandacht besteed aan het technische systeem, maar ook aan alle partijen die zich in dit systeem begeven. In mijn master Complex Systems Engineering & Management ga ik hier dieper op in. De technische ontwikkeling van de verduurzaming is in volle gang. De uitdaging is nu om iedereen hierin mee te nemen, of je nu CEO van een multinational of woningeigenaar van middelbare leeftijd bent.

Tijdens bijlessen en begeleiding van scholieren en studenten heb ik gemerkt dat alles aan iedereen uit te leggen is. En als je iets kan uitleggen, kun je er begrip en enthousiasme voor opwekken. Het gaat erom dat je op de juiste manier aansluiting vindt. Met mijn mede-energietalenten zet ik mij in om zoveel mogelijk mensen te inspireren zodat we samen de energietransitie kunnen realiseren.