Sustainable Energy Technology – TU Eindhoven (2020/2021)

Maarten

Naast mijn bachelor opleiding Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven ben ik heel actief op zoek gegaan naar iets extra’s, iets extra’s waardoor ik mezelf breder kan oriënteren en tegelijkertijd mijn steentje bij kan dragen in deze energietransitie. Bij SOLID vond ik mijn passie; met dit gedreven en ambitieuze studententeam hebben we ons bezig gehouden met de uitrol van metaalbrandstoffen als volledig CO2-vrije én circulaire energiedragers. Mijn studie had ik een jaar op pauze gezet om samen met dit team volledig te kunnen focussen op de ontwikkeling van deze innovatie en tegelijkertijd de maatschappij en bedrijven aan te sporen om grote stappen te maken om de wereld van morgen een stukje mooier te maken. Deze aspecten sluiten perfect aan bij mijn huidige masteropleiding Sustainable Energy Technology en het programma van Energietalenten. Het is prachtig om via het netwerk van Energietalenten met zoveel eensgezinde studenten uit heel Nederland in contact te komen en om gelijktijdig jongeren te inspireren om samen tot oplossingen te komen!