Applied Earth Sciences – TU Delft (2023/2024)

Maarten

Hoi, mijn naam is Maarten de Nooijer en ik maak deel uit van de negende lichting energietalenten! Als student aan de TU Delft ben ik mij zeer bewust van de uitdagingen waar onze generatie voor staat met betrekking tot de energietransitie. Om deze reden ben ik na mijn middelbare school begonnen aan de bachelor “Applied Earth Sciences”, waarbij de duurzame mogelijkheden van onze aarde centraal staan. Daarbij ben ik in het bijzonder geïnteresseerd in het optimaliseren van het gebruik van de bovenste aardlaag, zoals bijvoorbeeld het winnen van aardwarmte en het opslaan van waterstof en CO2. Daarnaast heb ik mijn bachelor thesis gericht op het efficiënter maken van een ondergronds warmteopslagsysteem. Hierdoor zou meer overtollige hitte van de toekomstige geothermieput kunnen worden opgeslagen op onze eigen campus voor later gebruik!

Aankomend jaar begin ik aan de master “Applied Earth Sciences” en neem ik deel aan het studentenconsultancy team genaamd International Research Project Delft. Daarnaast zoek ik naar mogelijkheden om mijn vaardigheden en kennis te delen en anderen te motiveren om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Vandaar dat ik ook uiterst gemotiveerd ben om mij in te zetten voor Energietalenten aankomend jaar!