Technology, Policy, Management – TU Delft (2023/2024)

Ruben

Leuk dat je dit leest! Mijn naam is Ruben en ik volg de master Complex Systems Engineering and Management. Ik heb een passie voor sport, techniek en filosofie. De passie voor techniek heeft ervoor gezorgd dat ik de studie Technische Bestuurskunde bij de TU Delft heb gevolgd, waardoor ik ben gaan inzien hoe belangrijk het is om veranderingen te maken in de energiesector. Een mooie kans om mijn steentje bij te dragen aan deze veranderingen, is het deelnemen aan EnergieTalenten.

De passie voor filosofie heeft mij geleerd hoe belangrijk het is om in gesprek te blijven. Steeds vaker houden mensen zich vast aan hun inzichten, zonder open te staan voor nieuwe inzichten of zich te verplaatsen in een ander. Ook rondom de energietransitie is dit een probleem. Door het gesprek aan te gaan en in te zien hoe mensen denken en waarom ze zo denken, kan veel van elkaar geleerd worden. Lesgeven is een ideale manier om deze gesprekken aan te gaan. Dit is wat mij zo aanspreekt bij EnergieTalenten.

Bij EnergieTalenten hoop ik veel te leren over de energietransitie, de bedrijven die hiermee gemoeid zijn en hoop ik deze kennis door te kunnen geven aan anderen zodat we samen aan een duurzamer Nederland kunnen werken.