Innovation Sciences – TU Eindhoven (2023/2024)

Ruben

Hi, ik ben Ruben en ik maak met trots deel uit van de 9e lichting Energietalenten!

Ik kijk vaak met bewondering om me heen; op plekken die eerder nog onbenut waren staan nu bijvoorbeeld velden met zonnepanelen of een energieleverend geluidsscherm. Voor mij is het duidelijk dat de energietransitie een belangrijk onderwerp is, maar dat er nog veel technologische en financiële middelen nodig zijn om deze overgang naar duurzame energiebronnen te realiseren. Dit alleen is helaas niet genoeg. Om ervoor te zorgen dat mensen ook daadwerkelijk kiezen voor duurzame energiebronnen, is het ook belangrijk om te kijken naar de psychologie achter deze keuzes.

Tijdens mijn bachelor Psychology and Technology ben ik bezig geweest om inzicht te krijgen in de behoeften en motieven van individuen en gemeenschappen en dan te fungeren als bruggenbouwer tussen zowel technologie als psychologie. Tijdens mijn master Innovation Sciences en mijn tijd bij Energietalenten wil ik dit nog meer toespitsen op de energietransitie. Ik hoop dan ook dat ik met mijn visie en kennis samen met de andere Energietalenten kan bijdragen aan een schone en groene toekomst!