Energy Science – Universiteit Utrecht (2023/2024)

Sena

Mijn naam is Sena, ik ben 23 jaar en woon in Den Haag. Ik maak deel uit van de 9e lichting Energietalenten. In september ben ik begonnen aan mijn master Energie Science aan de Universiteit Utrecht. Mijn interesse voor klimaatverandering en de energietransitie is begonnen tijdens mijn bachelor aan het Leiden University College, waar ik mij specialiseerde in Earth, Energy en Sustainability.

Mijn passie voor de energietransitie is verder gegroeid tijdens mijn twee tussenjaren. In die periode was ik actief als themamanager Energie & Industrie bij de Jonge Klimaatbeweging. Samen met de andere vrijwilligers heb ik geschreven aan de Jonge Klimaatagenda 3.0, het visiedocument van jongeren voor de wereld in 2040. Ook heb ik als stagiair en vervolgens beleidsmedewerker gewerkt aan het uitrollen van de waterstofeconomie bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Bij Energietalenten hoop ik samen met een netwerk van gemotiveerde mensen en bedrijven te werken aan de versnelling van de energietransitie. Daarnaast wil ik samen met de andere Energietalenten zo veel mogelijk andere jongeren net zo enthousiast maken over de energietransitie.