Engineering and Policy Analysis – TU Delft (2022/2023)

Susan

Hoi, mijn naam is Susan en ik maak deel uit van de 8e lichting Energietalenten!

Klimaatverandering is dé opgave voor onze generatie. Om dit te voorkomen maken we keuzes om anders met energie om te gaan, onze steden anders te bouwen en om ons anders te verplaatsen. Ik vind deze veranderingen erg interessant en wil graag bijdragen aan de transities waar we in zitten.

De energietransitie is een breed begrip dat invloed heeft op ons dagelijks leven, onze economie en onze toekomst. We leggen samen de puzzel hoe die toekomst eruit komt te zien. Want: niet alles kan overal. Kansen die de energietransitie biedt verschillen van stad tot stad, en van sector tot sector. Ik zie energiekeuzes dan ook als een belangrijk onderdeel van hoe we in Nederland met ruimte omgaan, zodat we kansen creëren voor de circulaire economie, energiezekerheid en een duurzame toekomst.

Achter veel keuzes liggen zowel technische als sociale systemen, die ik interessant vind. Daarom ben ik de bachelor Technische Bestuurskunde gaan doen, en volg ik nu de aansluitende master Engineering and Policy Analysis.